Inovativni zatvarači za Tetra Pak ambalažu


Tvrtka Tetra Pak, svjetski lider za rješenja iz oblasti prehrambene industrije i ambalaže, kreirala je i proizvela nove inovativne sustave zatvaranja pakovanja koji konzumaciju sadržaja pakovine čine bezbjednijom i jednostavnijom
Novi zatvarači DreamCap, LightCap i HeliCap omogućavaju lakše otvaranje, minimalnu upotrebu plastičnog materijala, smanjuju troškove u proizvodnji, ali i doprinose potpunoj zaštiti sadržaja pakovine.

“Tetra Pak se obvezao proizvođačima napitaka pružiti najširi mogući izbor rješenja za ambalažu,” rekao je Charles Brand, potpredsjednik  Tetra Pak-a za marketing i upravljanje proizvodima. “DreamCap, LightCap i HeliCap osiguravaju spektar novih mogućnosti s ciljem pomoći u ispunjavanju zahtjeva industrije – uključujući smanjene troškove, poboljšanu funkcionalnost ambalaže s pozicija potrošača,poboljšane ekološke karakteristike – i fleksibilnost koja je proizvođačima neophodna da bi uspjevali na dinamičnom tržištu.”

Ergonomski osmišljen DreamCap, namijenjen je konzumaciji „u hodu“ i predstavlja realizaciju rezultata ispitivanja korisnika na ključnim tržištima. Dugi vrat ovog zatvarača i njegova konstrukcija koja prelazi preko ivica otvora nude veću kontrolu i lakšu konzumaciju.
Prvobitno namijenjen tržištu napitaka za konzumiranje kod kuće, i LightCap je osmišljen za zadovoljenje potreba kako potrošača tako i proizvođača. Korištenjem minimalne količine plastike kako bi se poboljšale ekološke karakteristike, ovaj zatvarač je posebno pogodan za velike otvore kojima se lakše rukuje i iz kojih se jednostavnije sipa tekućina. LightCap je idealan za razna mlijeka i proizvode osjetljive na kisik kao što su mlijeka obogaćena vitaminima, aromatizirana mlijeka, napitci od soje, sokovi, nektari i negazirani napitci kao što su hladni čajevi.

HeliCap je navojni zatvarač koji se otvara u jednom potezu i donosi lagodnost i sigurnost konzumentima time što objedinjuje funkciju lakog otvaranja i sigurnosnih karakteristika. HeliCap zatvarač kvalitetno pristaje uz ambalažu te ima dobro vidljiv zaštitni prsten koji služi kao dokaz da pakovanje nije otvarano, a kod otvaranja pruža mali otpor prilikom prvog okretanja zatvarača – dovoljan da konzument osjeti pucanje zaštitnog prstena.

DreamCap, LightCap i HeliCap su ekonomična rješenja koja se mogu ugraditi u postojeća rješenja i Tetra Pak linije.
Datum objave: 25.3.2011., 9:37