Hrvatski dizajn sad

U Zagrebu je u svibnju predstavljena knjiga  'Croatian Design Now / Hrvatski dizajn sad', koja predstavlja presjek recentne produkcije hrvatskog dizajna, autora Victora Margolina i Feđe Vukića.

Knjiga je bogato ilustrirana, popraćena dvojezičnim tekstovima (hrvatski, engleski) te se internacionalno distribuira, a predstavlja značajan doprinos prepoznavanju posebnosti i kvalitete dizajna u Hrvatskoj.
Kategorije koje su obuhvaćene monografskim prikazom u knjizi su: korporacijski identitet, identitet proizvoda, destinacijski identitet, ambalaža, oglašavanje, plakati, identitet kulturnih manifestacija, knjige, ovitci CD-a, internetske stranice/multimedija, dobrotvorne akcije, predmeti-industrijski dizajn. Uvjet za sve uključene radove bio je da su nastali tijekom posljednje tri godine.
Gotovo 180 predstavljenih radova svjedoči u prilog činjenici kako dizajn i dizajneri postaju standardno mjesto kulture i tržišne komunikacije u Hrvatskoj te kako je takva knjiga neophodna u istraživanju profila dizajna na ovim prostorima.
Izdavač knjige je UPI-2M PLUS, knjižara i nakladnička kuća posvećena arhitekturi, graditeljstvu i dizajnu, koja svojim izdavačkim projektima i knjižarskom aktivnošću posljednje dvije godine postaje sjecište susreta svih posjetitelja iz struke.
Datum objave: 7.7.2009., 12:18