Epson na FESPA-i predstavlja ispis na biorazgradivoj PET ambalaži


Sajam FESPA održava se na muenchenskom velesajmu (Messe Munich) od 21. do 26 lipnja. Epson na tom sajmu predstavlja nove primjene pisača velikog formata koje omogućavaju bolju kvalitetu ispisa te smanjuju negativan utjecaj na okoliš.

Pisač velikog formata Stylus Pro WT7900 jedini je tintni pisač u svijetu koji omogućava ispis neprozirnom vodenom tintom bijele boje. Taj je pisač izvorno razvijen za potrebe ovjere i kvalitetnog ispisa uzoraka.

Njegove osobine čine ga idealnim uređajem za izradu takozvanih display graphics aplikacija kao što su plakati, pingvini, naljepnice za automobile i slično. Stylus Pro WT7900 ispisuje tintama visoke zasićenosti Epson UltraChrome HDR na različite medije kao što su prozirni filmovi i papir te na novi Metallic film na rolama širine do 24 inča (609 mm).

Korištenjem novog Epsonovog Metallic filma, posebno razvijenog za upotrebu na pisaču WT7900, korisnici mogu uključiti „metalne“ elemente u svoj dizajn i otisnuti niz metalnih tonova, uključujući zlatni, srebrni, brončani i biserni. Kvaliteta prikaza je poboljšana Epson LUT (look up table) tehnologijom.

U suradnji s tvrtkom G3S predstavljeni su i biorazgradivi BioMedia PET materijali za primjenu u display graphics aplikacijama te na prodajnim mjestima (POS), na koje se na licu mjesta otiskuje Epsonovim Stylus Pro GS6000 tintnim pisačem.

BioMedia materijali dostupni su u različitim debljinama te uključuju novu obloženu inačicu koja omogućava još kvalitetniji ispis na Epsonovim eko-solventnim pisačima velikog formata.

BioMedia materijali sadržavaju mikroorganizme koji u tamnim i vlažnim uvjetima izbijaju kroz lanac polimera i tako ubrzavaju raspadanje. Na taj način materijal se prirodno raspadne u roku od 2,5 godine.
 

Datum objave: 21.6.2010., 13:35