Dovršeno preuzimanje Xeikona

Preuzimanje Xeikona od strane privatne tvrtke Bencis Capital Partners završeno je. Točnije, Bencis Capital Partners preuzeo je 65,68-postotni udio Punch Internationala u Xeikonu, koji je započeo program otkupa značajnog dijela svojih dionica.


Bencis je za jednu dionicu platio 5,85 eura, tako da je za ukupno 18.856.298 dionica plaćeno oko 110,3 milijuna eura. Xeikon ima cilj ponovno otkupiti između 4.922.906 i 8.205.844 vlastitih dionica, što odgovara između 17,2 i 28,6 posto upisanog temeljnog kapitala Xeikon.
Završetak te transakcije rezultirao je i promjenom Uprave i Nadzornog odbora Xeikona.
Frank Deschuytere podnio je ostavku na mjesto glavnog izvršnog direktora Xeikona, a na njegovo mjesto odlukom Nadzornog odbora imenovan je Wim Maes.

"Zadovoljan sam što ću ponovo voditi Xeikon i povećati stupanj inovacija koje smo započeli prije nekoliko godina. Xeikon je postao lider u digitalnoj tehnologiji proizvodnje etiketa i amabalaže suhim tonerom, a zahvaljujući seriji Xeikon 8000 uspješno je lansirao inovativnu tehnologiju Trillium i proširio portfelj proizvoda s pre-press ponudama, uključujući iThermoFlexX rješenja za izradu klišeja za flekso i visoki tisak. Nakon ove akvizicije, Xeikon je u savršenoj prilici rasti i ponuditi rješenja koja će zadovoljiti potrebe naših kupaca danas i u budućnosti", kazao je Maes.
Datum objave: 24.9.2013., 15:36