Dodijeljene nagrade za najbolju ambalažu na svijetu WorldStar 2018


WorldStar nagradu za najbolji dizajn ambalaže u čak tri kategorije osvojili su i dobitnici CROPAK-a. Nagradu za najbolji dizajn ambalaže u kategoriji hrane osvojio je HAND dizajn studio, u kategoriji pića nagradu je osvojio je Studio Sonda, te Studio Grozić d.o.o. u kategoriji razno.
U sklopu redovitog godišnjeg sastanka Svjetske organizacije za ambalažu (WPO), održanog u Gold Coast, Australija 2. svibnja, dodijeljene su i nagrade za najbolju ambalažu na svijetu WorldStar 2018., koju od 1970. godine dodjeljuje Svjetska organizacija za ambalažu.

Na svečanoj dodjeli nagrada u Australiji od 200 nagrađenih ambalaža prisustvovalo je 65 pobjednika predstavljajući 22 zemlje. Najviše nagrada primio je Japan, čak njih 12, dok je Kina odmah iza s 11 nagrada, dok je u Hrvatsku otišlo čak 3 nagrade. Iz Hrvatske su nagrade dobili HAND dizajn studio iz Zagreba u kategoriji Hrana, Studio Sonda iz Vižinade u kategoriji Pića te Studio Grozić iz Samobora u kategoriji Ostalo, ujedno i dobitnici nagrade CROPAK 2017 za najbolju ambalažu na hrvatskom tržištu.


Studio Grozić, Samobor


HAND dizajn studio, Zagreb


Studio Sonda, Vižinada





Pravo prijave na WorldStar ima ambalaža nagrađena na regionalnim ili nacionalnim natječajima koje organiziraju članice WPO-a. Sukladno tome, i dobitnici CROPAK-a i REGPAK-a, nagrade za najbolju ambalažu na hrvatskom tržištu i tržištu regije, stječu mogućnost nominirati se te odmjeriti snage s konkurentima na globalnoj razini.

Dodijeljene su i tri posebne nagrade: Nagrada Predsjednika, koju je osvojila tvrtka Greiner Packaging iz Švicarske za tehnologiju nanošenja inertnog barijernog sloja na ambalažu (inert barrier technology – IBT); Nagrada za održivost koja je pripala tvrtki Ovotherm International iz Austrije za ambalažu za pakiranje jaja napravljenu od 100 posto recikliranog materijala te Nagrada za marketing koja je pripala švicarskoj tvrtki Victorinox Swiss Army Fragrance AG, za multifunkcionalnu parfemsku bočicu Victorinox Ella.

Svečanost dodjele nagrada održana je u okviru stručnih događanja za ambalažnu industriju koju je organiziralo Mađarsko udruženje za ambalažu.
Datum objave: 17.5.2018., 9:39