Dodijeljene nagrade na Izložbi hrvatskog dizajna 1718


U sklopu otvorenja sinoć je u Muzeju za umjetnost i obrt održana je i svečanost dodjele nagrada i priznanja najboljim dizajnerskim radovima u pojedinačnim kategorijama izložbe, kao i Velika nagrada Hrvatskog dizajnerskog društva, Ico-D Excellence Award te Nagrada HDD-a za životno djelo.
U sklopu Izložbe hrvatskog dizajna tradicionalno se dodjeljuju nagrade Hrvatskog dizajnerskog društva u profesionalnoj i u studentskoj selekciji. Ove godine kategorija je bilo ukupno osam: Dizajn vizualnih komunikacija, Dizajn u digitalnim medijima i dizajn interakcija, Dizajn ambalaže, Industrijski / produkt dizajn, Prostorne i grafičke intervencije i sistemi, Modni i odjevni dizajn, Cjeloviti projekt / proizvod te Koncept / inicijativa / kritički dizajn.

Velika nagrada HDD-a dodjeljuje se projektu ili inicijativi koja je, prema ocjeni Međunarodnog ocjenjivačkog suda, bitno obilježila posljednje dvije godine u hrvatskom dizajnu svojom kvalitetom, inovativnošću, kompleksnošću ili jasnom i snažnom porukom. Tradicionalno, zahvaljujući pokroviteljstvu Ico-D – Međunarodnog vijeća za dizajn, međunarodni ocjenjivački sud dodjeljuje i Ico-D nagradu za izvrsnost.

Ocjenjivački sud Izložbe hrvatskog dizajna 1718 činili su: Dejan Dragosavac Ruta, Boris Greiner, Vedran Kasap, Ana Labudović, Mario Lončarić, Nika Pavlinek, Tomislav Mostečak, Slavimir Stojanović i Susan Sellers.

Više
Datum objave: 26.10.2018., 12:48