Coca-Cola Hellenic daje doprinos prikupljanju plastične ambalaže

Prema izvješću dvaju europskih udruženja količina plastične ambalaže prikupljene za oporabu u Europi prošle godine porasla je za više od 6 %, a prikupljeno je gotovo 1,5 milijun tona plastične ambalaže.

Udruge Petcore i EuPR izvijestile su da je u 2010. godini prikupljeno 1,45 milijuna tona plastične ambalaže, što je 6,5 % više u odnosu na 2009. godinu.

Tvrtka Coca-Cola Hellenic jedan je od začetnica osnivanja udruga za oporabu ambalaže u 19 država u kojima posluje. Te se udruge bave prikupljanjem i oporabom ambalažnog otpada. Procjenjuje se da je u 2010. godini oporabljeno 79.000 tona plastičnih boca koje su sadržavale proizvode Coca-Cole Hellenic.

Tvrtka Coca-Cola Hellenic prošle je godine u oporabu plastične ambalaže uložila gotovo 42 milijuna eura, a krajnji joj je cilj staru ambalažu oporabom pretvoriti u novu. U Austriji tvrtka u vlasništvu ima pogon za pojedinačnu oporabu („od boce do boce“) u kojemu se oporabljuje i do 570 milijuna  plastičnih boca godišnje.

Boška Trbojević, direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću Coca-Cole HBC Hrvatska, izjavila je: „Iznimno je zadovoljstvo vidjeti da trud koji ulažemo u oporabu već upotrijebljene ambalaže daje rezultate. Istodobno se trudimo osigurati da proizvodne udruge u kojima aktivno sudjelujemo budu što učinkovitije.

Želimo nastaviti blisku suradnju s državnim ustanovama i predstavnicima proizvođača kako bismo zajednički promicali mehanizme prikupljanja ambalažnog otpada, tehnološke inovacije i postupke odvajanja različitih vrsta otpada. Naš je krajnji cilj osmisliti rješenja koja su održiva i koja će osigurati brigu o ambalaži tijekom čitava njezina vijeka uporabe.

Tvrtka Coca-Cola Hellenic podržava nastojanja proizvođača usmjerena zajedničkom utvrđivanju svjetskih mjerila u smislu odgovornosti proizvođača.

Izvor: Coca-Cola HBC Hrvatska
Datum objave: 19.7.2011., 15:18