Carlsberg predstavio inovacije za smanjenje plastičnog otpada


Snap Pack zamjenjuje plastični omot korišten oko Carlsbergovih 6-pack limenki inovativnom tehnologijom lijepljenja limenki

Carlsberg je predstavio jedinstvenu verziju skulpture Male sirene napravljenu u cijelosti od svojih novih Snap Pack limenki – inovacije u pakiranju koja uklanja potrebu za plastičnim omotima i eliminirati će 1.200 tona plastičnog otpada godišnje. Na okupu je drži ljepilo, jednako kao i Snap Pack limenke, a konstrukcija sirene utjelovljuje Carlsbergovu namjeru da proizvodi pivo koje ne samo da ima sjajan okus, već je i bolje za okoliš.Tri metra visoka, nova instalacija okružena je plimom 137 kilograma plastike – koja predstavlja količinu plastike koju će Carlsberg smanjiti svaki sat zahvaljujući Snap Packu. Prvi put korištena u pivskoj industriji, ova inovacija smanjiti će količinu plastike korištenu u tradicionalnim multipackovima za 76 posto.

Simon Boas Hoffmeyer, direktor održivosti u Carlsberg Grupi, objašnjava: 'Dokazujući da održivo pakiranje ne mora biti bajka, Snap Pack je najnovija u seriji inovacija u Carlsbergu. Nadograđujući naš program održivosti, Zajedno prema NULA, ovo je naša prva velika inicijativa koja će direktno dotaknuti ljude koji vole Carlsberg. U konačnici, proizvodimo sjajno pivo, ali također prepoznajemo svoju odgovornost da poslujemo održivo i da uvijek težimo boljem. Snap Pack je izvrstan na oba načina: daje potrošačima mogućnost da uživaju u vjerojatno najboljem pivu na svijetu, ali također i pivu koje je bolje za okoliš.'

Druge inovacije koje su danas također najavljene uključuju specijalne tinte na etiketama koje poboljšavaju mogućnost recikliranja kao i poboljšane čepove koji uklanjaju kisik iz boca kako bi pivo dulje imalo svježi okus.

Alice Eriksen, unuka kipara koji je izradio originalnu skulpturu Male Sirene, Edvarda Eriksena, otkrila je instalaciju javnosti. Konstrukciju izrađenu od limenki javnost će moći razgledati u Carlsbergovom centru za posjetitelje u Kopenhagenu od petka.


Datum objave: 7.9.2018., 13:54