Carlsberg Croatia ulaže u održiva rješenja

Carlsberg Croatia po prvi je puta u nekoliko posljednjih godina objavio izvješće o održivosti koje se odnosi na prošlu godinu. Iako su prošla izvješća izostala, ulaganja Carlsberga u održiva rješenja u Hrvatskoj poznata su i kontinuirana od prvoga dana. Tvrtka je tako privukla veliku pozornost javnosti kada je u prošloj godini najavila ugradnju uređaja za alko-testiranje u službena vozila.
„Naša nastojanja u Koprivnici stalno iznova dokazuju koliko smo predani tome da proizvodimo pivo za bolje danas i sutra. Kontinuirano ulaganje u održiva rješenja i modernizaciju pivovare možda tome najbolje svjedoči“, rekla je Helle M. Petersen, predsjednica Uprave Carlsberg Croatia, te dodala da je takvo razmišljanje u tvrtki prisutno od samog osnutka.

Calsberg Grupacija još je pokrenula i globalni program naziva Zajedno prema NULA. Cilj programa je dostići nula ugljičnog otiska, nula rasipanja vode, nula neodgovorne konzumacije alkohola i kulturu nula nezgoda na radu.

Ovi ciljevi pokušavaju se ostvariti i u Hrvatskoj. Tako se inicijativom alko-testiranja u službenim vozilima želi dostići cilj nula neodgovorne konzumacije alkohola i kulture nula nezgoda na radu.

Ovom cilju pridonosi i nabava novih viličara za skladište u Koprivnici i provođenje sigurnosnih šetnji. Ostvarivanje cilja nula rasipanja vode nastoji se postići kontinuiranim smanjenjem količine vode. Za postizanje cilja nula ugljičnog otiska uvedena je nova tehnologija koje prati performanse hladnjaka u stvarnom vremenu, a Hrvatska je bila jedno od prvih tržišta na kojem je Calsberg Grupacija počela koristiti tu tehnologiju.
Datum objave: 4.7.2019., 14:04