British American Tobacco traži strateškog partnera za Istragrafiku


British American Tobacco, pokreće postupak pronalaženja strateškog partnera za tvrtku Istragrafika d.d. koji će omogućiti daljnji razvoj kompanije i ostvarivanje njenog punog potencijala unutar ambalažne industrije na zajedničkom EU tržištu.
 U posljednje tri godine poslovanja u sastavu BAT grupe Istragrafika ostvaruje sve bolje poslovne rezultate, zapošljava i otvara nova izvozna tržišta. Stabilno okruženje BAT grupe omogućilo je tvrtki stasanje u jednu od vodećih tvrtki iz ambalažne industrije u regiji, s potencijalom nastavka širenja poslovanja na EU tržište.

Namjera BAT-a je da kroz pronalazak strateškog partnera Istragrafici dodatno ojača tehnološke i organizacijske kapacitete, a specifičnim znanjem iz industrije omogući dodatno jačanje konkurentnosti i bolju poziciju tvrtke na europskom tržištu.

Istragrafika je danas vodeći proizvođač komercijalno-kartonske ambalaže u Hrvatskoj i široj regiji te izvozi na desetak stranih tržišta i surađuje s više od 70 vodećih tvrtki iz prerađivačke industrije. Tvrtka je u 2017. zabilježila rast prometa i izvoza koji je dosegnuo 25 posto ukupnih prihoda tvrtke.

U 2018. nastavljen je pozitivan trend u poslovanju, zbog čega je tvrtka i dodatno zapošljavala pa je ukupan broj zaposlenika porastao na više od 160. Tvrtka iz Kanfanara radi u tri smjene kako bi godišnje preradila više od 9000 tona kartona od kojega nastaje visokokvalitetna ambalaža za proizvode iz duhanske, prehrambene, kemijske, kozmetičke, konditorske i farmaceutske industrije. Istragrafika svoje proizvode plasira u desetak europskih zemalja, među kojima su najznačajnije Švicarska, Italija, Mađarska, Austrija, Slovenija, Njemačka, Srbija, Rumunjska i BiH.

Datum objave: 6.9.2018., 10:40