BIHPAK primljen u EUROPEN

Bosanskohercegovačko udruženje BIHPAK za upravljanje ambalažom i ambalažnim otpadom primljeno je u članstvo Europske organizacije za ambalažu i okoliš (EUROPEN), sa sjedištem u Bruxellesu.

Bihpak su 24. listopada 2007. osnovali Bihaćka pivovara, sarajevska Zvijezda, Teloptic, DK Trade, Mercator BH, Bimal, Sararajevska pivara, Ilidžanski dijamant, Sarajevski kiseljak, Klas Coca-Cola HBC B-H, Prerada i promet mlijeka iz Tuzle i Vitinka iz Kozluka.

Odluka o članstvu objavljena je na sastanku članova vijeća EUROPEN-a koji je održan 18. ožujka u Bruxellesu. Rukovodstva tvrtki članica BIHPAK su svjesna svoje odgovornosti za ambalažni otpad koji nastaje nakon konzumiranja njihovih proizvoda i žele preuzeti aktivnu ulogu u rješavanju tog pitanja. BIHPAK snažno podržava uspostavljanje zakonskog okvira u području upravljanja ambalažom i ambalažnim otpadom u BiH i ima cilj, u suradnji s predstavnicima federalnog Ministarstva okoliša i turizma te Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, raditi u pravcu kreiranja legislative koja će biti implementirana na transparentan, rentabilan i održiv način. Udruženje će pružati podršku u pronalaženju praktičnog rješenja za pitanje iskorištene ambalaže i ambalažnih materijala, vodeći računa o tome da potrošači u BiH imaju slobodu i raznovrsnost izbora, te razvijati instrumente koji će imati pozitivan utjecaj na zainteresirane strane u životnom ciklusu ambalaže. Članstvo BIHPAK u EUROPEN-u je veliko priznanje naporima koje čine osnivači udruženja za upravljanje ambalažom i ambalažnim otpadom.

 

Datum objave: 28.3.2008., 10:52