"Avanture Vrećka i Smećka"

Predstava „Avanture Vrećka i Smećka“, koju izvodi dramski studio Tirena u organizaciji tvrtke Tetra Pak i uz potporu Gradskoga ureda za obrazovanje, kulturu i šport, u protekla je dva mjeseca prikazana u 15 zagrebačkih dječjih vrtića i 15 je puta gostovala u Gradu mlad

Osvješćivanje putem edukacije najmlađih u mnogim se slučajevima pokazalo kao dobar put u promjeni nekih uvriježenih i naučenih ponašanja. Stoga je tvrtka Tetra Pak osmislila obrazovnu i interaktivnu dječju predstavu koja u središte pozornosti stavlja postupanje s višeslojnom kartonskom ambalažom. Djeca u pojedinim scenama raspravljaju o postupcima likova – odgovornoga i ekološki osviještenoga Vrećka, neurednoga Smećka i razigrane Šmucke – te uz pjesmu uče o pravilnom odlaganju ambalaže, kao i što se s njome poslije događa. Na taj se način slijedi praksa odgovornoga ponašanja tvrtke koja slične obrazovne akcije provodi i u drugim zemljama u kojima posluje.

"Izuzetno smo zadovoljni odazivom vrtića koji su željeli pogledati našu predstavu. Nadamo se da su djeca, osim što su se dobro zabavila uz simpatične likove u predstavi, također ponijela i poneku korisnu naviku – kako isprazniti i odložiti kutiju od mlijeka ili soka na pravo mjesto. U tome smo im pomogli iskustvom: sami su mogli poslije ispijanja sokova spljoštiti ambalažu i odložiti je u za to postavljen plavi kontejner na pozornici", rekla je Sonja Kožul, direktorica komunikacija i zaštite okoliša u Tetra Paku.

Datum objave: 16.12.2008., 10:24