AKD osvojila prestižnu nagradu za tisak


Potkraj svibnja u Pragu je održana ceremonija dodjele prestižnih nagrada za najbolje tiskare Europe i Bliskog Istoka  – Sappi European Printers of the Year 2010.

Ove su se godine za jednu od nagrada unutar 12 kategorija – godišnje izvješće, knjiga, brošura, kalendar, katalog, digitalni tisak, opći tisak, časopis, web časopis, ambalaža i naljepnice, samopromocija i blue greeen – natjecale 852 tiskare iz 30 zemalja Europe i Bliskog Istoka.

Iz Hrvatske je svoja tiskarska djela prijavilo šest tiskara. Agencija za komercijalnu djelatnost (AKD) je u kategoriji kalendara osvojila brončanu medalju i to za AKD kalendar 2009. Nagrađeni je kalendar inspiriran umjetničkim fotografijama renomiranog hrvatskog fotografa Ive Pervana s motivima prirodne baštine Hrvatske, na kojima su kroz dizajn Nikoline Ćuk iz AKD-a predstavljene različite tehnike tiska na magno star papiru.

Zlatnim je medaljama nagrađeno ukupno 10 tiskara koje će se zajedno s tiskarama iz Sjeverne Amerike, Centralne i Južne Amerike, Azije, Australije i Afrike natjecati za 11. Sappijevu nagradu najboljih tiskara svijeta. Dodjela će se održati 1. rujna 2010. u Južnoafričkoj Republici. 

Datum objave: 8.6.2010., 13:46