10 godina EPIC-a


U Amsterdamu su posljednjeg dana kolovoza obilježena dva jubileja – deseta godišnjica EPIC-a, Europskog konzorcija instituta za ambalažu, i dvadeseti sastanak njegovih članica.
Na sastanku se raspravljalo o standardizaciji dobre proizvođačke prakse u području ambalaže hrane te je za proljeće najavljeno četvrto izdanje britanskog Standarda za ambalažu i ambalažne materijale. Uz standardizaciju i povećanje sigurnosti govorilo se i o nacionalnim nagradama za najbolju ambalažu koje prilikom ocjenjivanja ambalaže uz dizajn prate da ambalaža udovoljava standardima sigurnosti i ekološkim zahtjevima. Uskoro će se na stranici EPIC-a pronaći poveznice na sve nacionalne nagrade koje organiziraju instituti članovi, uključujući i Institut za ambalažu i tiskarstvo iz Zagreba.

Međutim, najviše je vremena posvećeno planovima aktivnosti EPIC-a vezanima za sljedeći sajam Interpack koji će se održati u Düsseldorfu od 12.- 18. svibnja sljedeće godine. EPIC će na sajmu predstaviti novo tiskano izdanje vodiča European Packaging Directory u kojem će biti predstavljeni svi instituti članovi EPIC-a i sve kompanije njihove članice koje se bave proizvodnjom ambalaže ili ambalažnih strojeva. U sklopu Interpacka će se održati i sljedeći sastanak EPIC-a.

Više o EPIC-u...
Datum objave: 29.9.2010., 8:09