(RE)IMAGINING EUROPE


Objavljeni pobjednici natječaja

Na međunarodni natječaj za plakat (RE)IMAGINING EUROPE raspisan krajem 2019. godine stiglo je preko 230 plakata od kojih je Selekcijska komisija odabrala 39 plakata kao finaliste za istoimenu izložbu i nagradu. Međunarodni žiri odlučio je da su dobitnici nagrada GRAFPROM STUDIO (1. nagrada), SUPERSTUDIO (2. nagrada) i PETER BANKOV (3. nagrada) i STUDIO FM MILANO (ico-D Excellence Award).

Hrvatsko dizajnersko društvo u suradnji s Ministarstvom kulture i Ministarstvom vanjskih i europskih poslova RH te pod pokroviteljstvom Svjetskog savjeta za dizajn ico-D raspisalo je međunarodni javno-pozivni natječaj za plakat na temu (RE)IMAGINING EUROPE koji je bio otvoren za sve dizajnere iz Europe. U natječaju je sudjelovalo i 10 dizajnera i dizajnerskih studija koje su odabrali organizatori.

Izložba odabranih natječajnih radova trebala se održati u travnju u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu. Nažalost, zbog proglašenja pandemije i širenja bolesti COVID-19 te s tim u vezi donošenja Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, kao i zbog posljedica potresa u Gradu Zagrebu koji se dogodio u istom razdoblju te znatno oštetio Muzej, izložba je morala biti otkazana. Iz tog razloga odabrani natječajni radovi prezentiraju se na web stranici HDD-a te Ministarstva kulture i Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Više
Datum objave: 27.6.2020., 9:06