„d PRINT“ okupio više od 120 hrvatskih i regionalnih gospodarstvenika

Jučer je u zagrebačkom Hypo Centru održan međunarodni stručni skup "d PRINT – trendovi u digitalnom tisku", u organizaciji Instituta za ambalažu i tiskarstvo, tvrtke Tectus d.o.o. iz Zagreba i stručnog časopisa Ambalaža/REGprint.

Usprkos recesiji koja se snažno odrazila na grafičku industriju Hrvatske i regije, "d PRINT" je okupio više od 120 gospodarstvenika Hrvatske i regije: pružatelje usluge tiska, korisnike tiskarskih usluga, marketinške agencije te proizvođače i korisnike ambalaže. Sudionici su bili u prilici čuti predavanja meritornih stručnjaka tvrtki lidera na području digitalnog tiska: Agfa, Canon, Durst, Epson, Esko Artwork, HP Indigo, Kodak, Konica Minolta, Screen, Xeikon, Xerox i Zünd.

Cilj skupa bilo je predstavljanje mogućnosti i aplikacija digitalnog tiska kao temelja za razvoj poslovanja te najsuvremenijih tehničko-tehnoloških dosega svjetskih proizvođača strojeva, uređaja i opreme u području digitalnog tiska grafičkih proizvoda i ambalaže.

Osim predavanja, održan je i tehnološki forum, tzv. Meet the Buyers, te izložba strojeva, uređaja, opreme, materijala i proizvoda digitalnog tiska. Gospodarstvenici su prepoznali vrijednost foruma Meet the Buyers te iskoristili priliku za kratke i korisne poslovne sastanke.
 
Prema nekim istraživanjima, danas je 20 posto materijala u svijetu otisnuto digitalno, dok se predviđa da će digitalna tehnologija ući su sve segmente tržišta tiska, uključujući i visoke naklade, te preuzeti primat do 2020. godine.

Zaključeno je da digitalni tisak nije samo nova tehnologija tiska. Riječ je o novoj filozofiji tiska koja tiskara od uslužnog servisera promiče u aktivnog sudionika u osmišljavanju promotivnog materijala. Bilo da je riječ o nadopuni postojećem ofsetnom programu, proširenju ponude ili pokretanju potpuno novog poslovanja, ulaganje u digitalni tisak preduvjet je opstanka na tržištu tiska, a njegov uspjeh ovisi o individualnom pristupu svakog tiskara.

 VIŠE...

Datum objave: 17.9.2010., 12:09