« Povratak na sadržaj Broj 2 | Godina 2017

REGPAK 2017 – najbolje od regije

Na osmi natječaj REGPAK prispjelo je 13 nominacija iz pet zemalja regije. Sukladno kriterijima, dodijeljene su dvije nagrade – za najbolju ambalažu proizvoda i za najbolju ambalažu serije proizvoda, koje su pripale Studiju Sonda d.o.o. iz Hrvatske i tvrtki Aki d.o.o. iz Slovenije.
Želeći prikazati najbolja ambalažna ostvarenja na tržištima regije, Institut za ambalažu i tiskarstvo Tectus - IatT, tvrtka Tectus d.o.o. i stručni časopis Ambalaža/REGprint iz Zagreba utemeljili su prije osam godina REGPAK, nagradu za najbolju ambalažu na tržištu regije. Cilj natječaja je prikaz najviših dosega ambalažnih ostvarenja poznatih robnih marki koje regija nudi.
S obzirom na to da IatT, kao član Svjetske organizacije za ambalažu, ima mandat za cijelu regiju, ambalaža nagrađena REGPAK-om izravno se može nominirati za prestižni WorldStar, nagradu za najbolju ambalažu na svijetu, koju dodjeljuje Svjetska organizacija za ambalažu (WPO), te i na taj način predstaviti i afirmirati svoje kvalitete.

Selekcija i ocjenjivanje

Iz godine u godinu natječaj REGPAK sve je prepoznatljiviji na tržištu, čemu svjedoči i broj nominacija. Tako su u proteklih osam godina, prema vrlo strogim i precizno definiranim kriterijima, ocijenjena 283 ambalažna rješenja i dodijeljeno 13 nagrada.

Na ovogodišnji, osmi po redu REGPAK, prijavljena je ambalaža pet zemalja regije - Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije, na način da je, kao i dosad, u svakoj zemlji stručni selektor u predselekciju predložio ambalažu koja udovoljava kriterijima natječaja. Ukupno je pristiglo 13 nominacija, s više od 40 proizvoda. Tako je formirana predselekcijska grupa koja je nagrađena priznanjima REGPAK 2017.
Selektori, koji su ujedno bili i članovi međunarodnog Ocjenjivačkog suda te ocjenjivali sve nominirane, izuzev onih iz svoje zemlje, bili su: Mila Melank, predsjednica Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajna BIH - ULUPUBIH, Izvorka Jurić, mag. diz. vizualne komunikacije, članica Hrvatskog dizajnerskog društva, Gordana Vrencoska, predsjednica makedonskog Savjeta za dizajn, Mojca Hruševar Rakušček, samostalna dizajnerica iz Slovenije i Miroslav Mušić, profesor na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Novom Sadu, Srbija.
Sukladno kriterijima, dodijeljene su dvije nagrade REGPAK – za najbolju ambalažu proizvoda, koju je osvojio Piquentum Sv. Vital 2014, Studija Sonda iz Hrvatske, i za najbolju ambalažu serije proizvoda koju je osvojila 360♥ – kolekcija ambalaže za med, tvrtke Aki d.o.o. iz Slovenije.

S obzirom na to da su pobjednici REGPAK-a 2012. i 2013. godine, serija proizvoda Bakina tajna srpskog Foodlanda d.o.o., odnosno povratna nosiljka za boce slovenske Pivovarne Laško d.d., svoju kvalitetu potvrdili osvajanjem WorldStara, ovogodišnjim dobitnicima također želimo puno uspjeha ako svoju snagu odluče okušati i na tom globalnom natječaju!

Pregled dobitnika nagrade REGPAK 2017
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: