« Povratak na sadržaj Broj 3 | Godina 2016

Linija za proizvodnju višekratnih plastičnih vrećica s fleksibilnom ručkom

Nove linije za proširenje kapaciteta

Instalacijom linije za proizvodnju višekratnih plastičnih vrećica s fleksibilnom ručkom te linije za ekstrudiranje višeslojnog polietilenskog filma, Muraplast je značajno proširio svoje proizvodne kapacitete, a za sljedeću godinu već najavljuje instalaciju desetobojne linije za fleksotisak velikog formata i još linija za proizvodnju papirnatih vrećice.
Linija za ekstrudiranje višeslojnog polietilenskog filmaTvrtka Muraplast d.o.o iz Kotoribe, jedna od vodećih i najmodernije opremljenih proizvođača polietilenskih filmova u Hrvatskoj i regiji, nakon što je nedavno završila izgradnju 1700 kvadratnih metara, skladišnog prostora nastavlja s povećanjem svojih kapaciteta.

Naime, u rujnu ove godine uspješno je završena instalacija dviju linija: za proizvodnju višekratnih plastičnih vrećica s fleksibilnom ručkom te za ekstrudiranje višeslojnog polietilenskog filma koji primarno služi kao industrijska ambalaža. Linija za ekstrudiranje posebno je optimizirana za program teških vreća (FFS crijevni film) i osobito pogodna za polietilenske filmove za laminaciju.

Iz Muraplasta najavljuju da je početkom sljedeće godine u planu instalacija desetobojne linije za fleksotisak velikog formata te još linija za proizvodnju papirnatih vrećica.

Novi kapaciteti planirani su primarno za proizvodnju namijenjenu tržištima zapadne Europe - Njemačke, Nizozemske, Austrije i Danske.

Muraplast ima preradbeni kapacitet od 23.000 tona godišnje za plastičnu ambalažu te za 3.000 tona papirnatih vrećica. Zapošljava oko 200 djelatnika, a upravo traži još 10-ak novih djelatnika za različite poslove. (Ž. L.)
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: