« Povratak na sadržaj Broj 3 | Godina 2015

Vetropack Straža i Prijatelji stakla na Brodu kulture

Poruka u (staklenoj) boci!

Kontinuiranim aktivnostima s ciljem promocije važnosti staklene ambalaže, kako za zdravlje ljudi tako i za okoliš, tvornica stakla Vetropack Straža iz Huma na Sutli ponovno je poslala vrijednu poruku širokoj javnosti o staklu kao najprihvatljivijem ambalažnom materijalu.
Vetropack Straža tvornica stakla d.d. iz Huma na Sutli, renomirani hrvatski proizvođač staklene ambalaže, i ove se godine uključila u vrijedan kulturno-ekološki projekt - Brod kulture, koji već devetu godinu za redom u vrhuncu sezone svojim sadržajima obogaćuje turističku ponudu naših otoka i obalnih mjesta.Bezvremeni ambalažni materijal
S obzirom na velik prošlogodišnji uspjeh radionice “Djeca su prijatelji stakla”, ove je godine uslijedio nastavak. Publika je uz demonstraciju puhanja stakla (zanat koji odumire), tj. izradu malih staklenih boca, mogla naučiti što je to što staklo čini bezvremenim i za ljude i okoliš najzdravijim materijalom.
Staklene boce postale su likovi/glumci u predstavi za djecu pod nazivom “Poruka u boci ili Misteriozni nestanak gospođice McFlashic”. Ta lutkarsko-igrana predstava lutkarskog kazališta LOFT razveseljavala je djecu u svim mjestima u kojima je Brod pristao.
Inače, ovogodišna tema broda bila je “poruka u boci”. U veliku staklenu bocu od 500 litara (promjera 1 metar), koja je bila smještena na rivi pred Brodom, posjetitelji su mogli ubacivati svoje poruke svijetu, i to na svim jezicima. Sakupljeno ih je više od 1500, čije je iščitavanje u tijeku. Plan je od njih napraviti knjižicu Poruka u boci koja će biti suvenir Broda.
Izvor: Vetropack Straža tvornica stakla d.d., Hum na Sutli
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: