« Povratak na sadržaj Broj 2 | Godina 2015

integrirano rješenje za široku paletu kutija

Nova NOVACUT 106 ER automatska štanca za razdvajanje prireza

Bobst će uskoro na Danu otvorenih vrata u Švicarskoj prikazati novu automatsku štancu NOVACUT 106 ER za štancanje i razdvajanje u liniji, koja zajedno s ljepilicom Expertofld 80 predstavlja odličan paket za proizvodnju široke palete kutija za različite industrije.
Objedinjujući izvrsnu Bobst tehnologiju izrezivanja, Angle Lock® sustav alata za blankiranje i opsežnu mrežu podrške Bobstovih procesa, nova štanca NOVACUT 106 ER daje proizvođačima ambalaže pristup integriranom i automatiziranom proizvodnom procesu, istodobno povećavajući produktivnost daljnjih postupaka kao što su savijanje i lijepljenje.
NOVACUT 106 ER je “vrijednost-za-novac” rješenje koje nudi odvajanje u liniji bez proizvodnih i ulagačkih problema koje korisnici očekuju od tog procesa, pružajući savršeno složene kupove prireza spremnih za daljnju obradu, bez potrebe za daljnjim ručnim odvajanjem. Bobst Angle Lock® sustav alata za blankiranje znači da korisnici mogu razdvajati prireze koji prethodno nisu bili isplativi - i bez obzira na to gdje se radi u svijetu, jer se Angle Lock® sustav može isporučiti direktno iz Bobsta ili se izrađuje izravno u tvornici koristeći standardne komponente.

     
 

NOVACUT 106 ER  - Tehničke karakteristike

Papir i karton: 70 do 2000 grama
Valoviti karton: do 4 mm debljine
Veličina arka, max: 1’060 x 760 mm
Veličina arka, min: 400 x 350 mm
Proizvodna brzina: 7000 araka/h
Snaga izrezivanja: do 2.6 MN
Pozicija prog. noža:  9 - 17 mm, a visina reznih linija 23.8 mm.
Visina palete na ulagaču: do 1.850 mm, na izlagaču do 1.520 mm.
 
     

Fleksibilnost u proizvodnji i servisna podrška
NOVACUT 106 ER je dizajnirana za fleksibilnost u pogonu, omogućujući korisnicima izgradnju portfelja poslova za razdvajanje prireza, dok i dalje rade poslove koji su jednostavno odštancani i očišćeni od otpada. Ta fleksibilnost dolazi s mogućnošću NOVACUT 106 ER sekcije za izlaganje, koja se može pretvoriti iz jednoreznog /dvoreznog razdvajanja do izlaganja punog arka, i natrag, u roku od nekoliko sekundi.
Da bi se korisniku pomoglo u procesu razdvajanja u liniji, Bobst pruža neusporedivu korisničku podršku kroz cjelovitu mrežu svjetskih servisnih centara podrške. Svaki servisni centar nudi: prijeprodajni i poslijeprodajni servis koji provode procesni stručnjaci; trening; tehničku podršku; daljinsku dijagnostiku; dostupnost servisnih tehničara i isporuku rezervnih dijelova odnosno potrošnog materijala.
U kombinaciji s Bobst Expertfold ljepilicom koja sadrži najnoviju generaciju Accubraille GT uređaja za otiskivanje Brailleova pisma i jedinicu Cartonpack GT - automatski paker, ta konfiguracija, posebno pogodna za proizvodnju farmaceutske ambalaže, može proizvesti zalijepljene i Brailleovim pismom otisnute kutije pri brzinama do 115.000 na sat.
Accubraille GT ne samo da osigurava stalnost i visinu točaka tijekom proizvodnje, nego također znači niže troškove alata - jer jedan Accubraille alat zamjenjuje nekoliko alata za ravnu štancu. Time se dobiva dodatno vrijeme za štancanje kutija jer nema više potrebe da se rade dugotrajne pripreme na ravnoj štanci.
Uz dodatak modula Accucheck kojim se obavlja kvalitativna kontrola svakog prireza, mjereći boje, provjeravajući tekst, layout kutije, ostvaruje se proizvodnja koju kupci očekuju te se proširuju poslovne mogućnosti.

Pripremio: Ivica Šebalj, Bobst Central Europe s.r.o.
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: