« Povratak na sadržaj Broj 4 | Godina 2015

Inovacija iz kompanije Tetra Pak i na srpskom tržištu

Vodeća svjetska kompanija za preradu i pakiranje hrane Tetra Pak® predstavila je Tetra Gemina® Aseptic Leaf 1.000 ml i Square 1.500 ml ambalažu. Riječ je o inovativnoj ambalaži koju, zahvaljujući kontinuiranom osluškivanju potreba potrošača i vrhunskoj Tetra Pak tehnologiji, karakterizira ergonomski dizajn koji podrazumijeva jednostavnije rukovanje, sprječava prosipanje, a HeliCap™ 27 zatvarač olakšava otvaranje i zatvaranje proizvoda.
Vrhunski sokovi neXt, svjetski poznatog proizvođača bezalkoholnih pića Coca-Cola, prvi su put dostupni na tržištu Srbije u inovativnoj Tetra Gemina® Aseptic Leaf 1.000 ml i Square 1.500 ml ambalaži.
Tetra Gemina® Aspetic Leaf 1.000 ml ambalaža prvi put je lansirana na tržištu Rusije 2012. godine oduševivši potrošače, što se pokazalo i na rastu prodaje od 30 %. Važno je napomenuti kako je Privredna komora Ruske Federacije upravo Tetra Gemina® Aspetic Leaf 1.000 ml ambalažu proglasila najinovativnijim proizvodom godine. Poslije Rusije, inovacija je predstavljena i na tržištu Nigerije, a zahvaljujući kompaniji Coca-Cola HBC Srbija, ta je ambalaža treći put u svijetu dostupna baš u Srbiji.
“Inovativnost u dizajnu ambalaže jedna je od glavnih premisa našeg poslovanja. Funkcionalnost ambalaže vrlo je važna potrošačima pa je upravo to vodeća nit u stvaranju novih proizvoda. Tetra Gemina® Aseptic Leaf ambalaža objedinjuje funkcionalnost i atraktivan izgled, što je odlika kvalitetnog i promišljenog dizajna, pa nam je zaista drago što je Coca-Cola HBC Srbija prepoznala ovaj proizvod”, izjavila je Maria Krasilowez, generalna direktorica kompanije Tetra Pak za Jugoistočnu Europu.
Inovativne značajke za ergonomičnost i sigurnost
Tetra Gemina® Aseptic Leaf 1.000 ml ambalaža ima osam strana, što znatno olakšava držanje proizvoda. Kosi vrh ambalaže sprječava prosipanje, bez obzira rukuje li proizvodom dijete ili odrasla osoba, a HeliCap™ 27 zatvarač posjeduje inovaciju koja se sastoji u tome da je folija sada integralna s ambalažom i kida se pri prvom otvaranju. Naime, zupci koji se nalaze s unutrašnje strane novog zatvarača, spiralnim pokretom prema dolje presijecaju zaštitnu foliju, omogućavajući da sada, uz manje napora, potrošači otvore svoj omiljeni proizvod u samo jednom potezu. HeliCap™ 27 zatvarač odlično prianja, jamči otvaranje bez napora, a istovremeno pruža dovoljno otpora pa potrošač lako može primijetiti kada je zaštitni prsten na zatvaraču prvi put prekinut.
Kao i svi drugi Tetra Pak proizvodi, Tetra Gemina® Aseptic je ambalaža koja pozitivno utječe na okoliš jer je proizvedena od 73 % obnovljivog materijala. Posjeduje FSC™ (Savjet za upravljanje šumama™) certifikat, koji jamči da drvna vlakna koja se koriste za njezinu proizvodnju dolaze iz kontroliranih izvora i šuma kojima se odgovorno upravlja.
Poštujući tradiciju da Tetra Pak “Štiti što je dobro”, ali i čini proizvode dostupnima svuda u svijetu uz konstantna unaprjeđenja, Tetra Gemina® Aseptic ambalaža je najbolji saveznik u konzumaciji i uživanju za stolom.

Izvor: Tetra Pak
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: