« Povratak na sadržaj Broj 2 | Godina 2014

Digitalna proizvodnja vama na usluzi

Xeikon Café on Packaging Innovations događanje je koje je nedavno organizirala tvrtka Xeikon International u samom srcu tvornice, u belgijskom Lieru. Cilj je bio pokazati kako digitalna proizvodnja doprinosi ostvarivanju profitabilnosti i dodane vrijednosti za potrošače širom svijeta.
Broj posjetitelja događanja Xeikon Café on Packaging Innovations premašio je sva očekivanja s obzirom da je u roku tri dana došlo više od 400 gostiju iz 48 zemalja širom svijeta. Zajedno s 28 partnera Xeikon je pripremio događaj svjetske klase koji se sastojao od programa tehničkih i poslovnih konferencija, kao i izvrsne mogućnosti za poslovnu suradnju.
Osnovna tema događaja bila je kako digitalna proizvodnja može ojačati proizvodnju etiketa i ambalaže. Kako se male i srednje narudžbe mogu pretvoriti u unosan posao? I još važnije, kako pomoću digitalne proizvodnje poboljšati vlastitu proizvodnju?
Digitalni tisak odgovara na brojne izazove današnjih zahtjeva koji se pojavljuju na tržištu. Međutim, integracija digitalnog tiska u tradicionalne procese jedna je stvar, a koordinacija svih procesa i uređaja, uključujući alate i potrošni materijal na takav način da pružaju iste rezultate ili su čak učinkovitija od tradicionalnog načina proizvodnje i istovremeno uvećavaju profit, u potpunosti je druga priča. Naravno, to se više odnosi na proizvodnju etiketa i ambalaže, kao i na komercijalni tisak. Upravo je to razlog zašto smo pažljivo slušali zahtjeve naših kupaca i na temelju toga pronašli relevantne Aura partnere. Zajedno smo razvili cjelovita rješenja, pažljivo odabrali i pažljivo testirali pojedine kombinacije uređaja, tehnologije i kapacitete, s ciljem proizvodnje najisplativijeg finalnog proizvoda. I još više od toga – razvili smo rješenja za proizvodnju ambalaže, naljepnica, termotransfer i in-mold etiketa. Sve četiri aplikacije mogu se proizvesti na Xeikon strojevima serije 3000 koji imaju prikladan softver, tiskovni materijal, potrošni materijal, kao i prikladne uređaje prije i poslije tiska.

Što je prikazao Xeikon Café?
Na Xeikon Café događanju posjetitelji su mogli vidjeti demonstraciju proizvodnje naljepnica i ambalaže, što je uključivalo pripremu, proizvodnju i doradu pojedinog posla. Pojedine aplikacije bilo je moguće vidjeti na različitim zaslonima koji su doprinijeli boljem pregledu onoga što digitalna proizvodnja omogućuje.
Tijekom Xeikon Café prezentacije Xeikonov Aura partner, uključen u razvoj naljepnica i ambalaže, organizirao je nekoliko stručnih predavanja. Prezentirane su sve potrebne informacije zašto su bile donesene neke odluke s obzirom na hardver, softver potrošni i tiskovni materijal.
Xeikon Café također je ponudio jedinstvenu priliku pružanja informacija iz prve ruke i to od tvrtki koje su prešle na digitalnu proizvodnju i sada su, zahvaljujući toj odluci, vrlo uspješne. Na nekim od poslovnih predavanja su pioniri Xeikon digitalnog tiska objasnili svoja vrijedna iskustva unaprjeđenja i proširenja svojeg poslovanja implementacijom digitalne tehnologije.


Xeikon serija 3000 s GM doradom za naljepnice

Xeikon Aura partneri
Tko su Xeikon Aura partneri pomoću kojih možemo ponuditi cjelovita rješenja prilagođena i najsloženijim zahtjevima? Oni su podijeljeni u četiri skupine - strojevi, softver, tiskovni materijali i potrošni materijali.
• strojevi – AB Graphic International, Argos, Bograma, GM, Highcon Systems, KAMA, Meech International, Rietstack, Schober, ThermoFlexX, Tronics
• softver – Advanced Track & Trace, CERM, CHILI Publish, Hybrid Software, Label Traxx, OneVision
• tiskovni materijali – 3M, Diamond Photofoil, Iggesund, Siliconature, Stora Enso, Treofan, UPM Raflatac
• potrošni materijali i alati – Actega Terra, Michelman, Squid Inks, RotoMetrics.
Xeikon Café predstavio je brojne zanimljive aplikacije otisnute na različitim modelima Xeikon strojeva 3000 i 8000. Kao prvo, možemo spomenuti personaliziranu ambalažu tiskanu u četiri boje i parcijalno, lakiranu Xeikon Durable Clear tonerom u jednom prolazu. Ambalaža se nakon tiska štancala na rotacijskoj štanci Bograma i na ravnoj štanci KAMA. Isti postupak proizvodnje bio je prikazan i kod izrade ambalaže za farmaceutsku industriju. Sljedeća zanimljiva aplikacija bio je tisak i dorada papirnatih čaša od posebnog kartona tvrtke Stora Enso. Velik interes sudionika je također je izazvao tisak i štancanje in-mold naljepnica na bijelom i transparentnom Treofan filmu. Tisak na 23 mikrona debelom PET filmu Diamond čini pomoću aplikatora kvalitetan prijenos na različite podloge. Valja spomenuti i izradu takozvanih Booklet naljepnica za pivo i farmaceutsku industriju, koje su se tiskale na obostranom stroju Xeikon 8800.
Cilj organizacije ovog događanja svakako je postignut. Svima koji su se odazvali puno hvala, a svi koji su propustili Xeikon Cafe on Packaging Innovations, detalje mogu pogledati na www.xeikon.com.Poziv na besplatni testni otisak

Kako bi Vas uvjerili u kvalitetu tiska Xeikon strojeva, Xeikon Vas poziva da pošaljete pet datoteka koje će besplatno otisnuti na različite materijale i poslati na Vašu adresu. Sve pojedinosti o tome možete naći na www.seetheproof.com ili na telefonu +386 41 628 601.


Andrej Štrus, XEIKON Austria GmbH
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: