« Povratak na sadržaj Broj 4 | Godina 2013

Nova fleksibilnost – jedinstvene prednosti

Zahvaljujući novoj multi gob proizvodnji, Vetropack Straža može se sada još fleksibilnije prilagođavati potrebama kupaca.
Kvaliteta umjesto kvantitete – krilatica je to poznavatelja i ljubitelja alkoholnih pića, a odnedavno su je prisvojili i lokalni proizvođači. Oni sada sve više teže manjim serijama proizvodnje s individualnim dizajnom. To ne samo da doprinosi prepoznatljivosti, nego i ekskluzivnosti.

Fleksibilna multi gob proizvodnja
Za Vetropack je partnerska suradnja mnogo više od same riječi i stoga je staklana u Hrvatskoj potražila novo rješenje. Pronašla ga je u multi gob sustavu proizvođača strojeva za proizvodnju staklene ambalaže Emhart Glass. Multi gob sustav omogućuje proizvodnju artikala različite težine i oblika na različitim sekcijama jednog stroja. Konkretno, to znači da se na liniji za bijelo staklo mogu istovremeno proizvesti dvije staklene boce koje se razlikuju po obliku i težini. Gotovo sve je moguće ako razlika u težini boce ne premašuje 10 %. Ta nova fleksibilnost u proizvodnji omogućuje približavanje potrebama kupaca, kako u pogledu broja komada, tako i u pogledu vremena potrebnog za proizvodnju.
U staklani Vetropack Straža taj je sustav instaliran na jednoj liniji za bijelo staklo, a uspješno se koristi od početka listopada.

Nužne prilagodbe
Istodobno s instalacijom sustava multi gob bilo je nužno optimizirati hladni kraj za taj nov način proizvodnje. Novoopremljena linija za sortiranje omogućuje automatsko i ispravno usmjeravanje različitih staklenih proizvoda, što je važno za pojedinačno ispitivanje kvalitete proizvoda i pakiranje.
Sustav multi gob donosi nove izazove i za interne procese. “Za svoje kupce rado prihvaćamo nove izazove”, poručio je Darko Šlogar, direktor marketinga i prodaje Vetropack Straže tvornice stakla iz Huma na Sutli, i dodao: “Zadovoljni kupci i kvalitetni proizvodi, tako mi živimo partnersku suradnju”.

Izvor: Vetrotime
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: