« Povratak na sadržaj Broj 3 | Godina 2012

Investicije u Muraplastu

Nova hala za četiri linije

Kapaciteti novih linija koje su u Muraplastu nedavno puštene u rad već su popunjeni poslovima novih klijenata koji prepoznaju kvalitetu te respektabilne tvrtke.
U tvrtki Muraplast d.o.o. iz Kotoribe uspješno je završen još jedan ciklus investiranja. U ovoj godini Muraplast je završio gradnju hale i dobio uporabnu dozvolu za 2500 m2 novog proizvodnog prostora. Od početka godine instalirane su i puštene u rad četiri nove linije. Linija za reciklažu polietilena kapaciteta 600 kg/h, linija za ekstruziju polietilenskog filma kapaciteta do 600 kg/h, linija za fleksotisak brzine do 600 m/min, širine tiska 1300 mm u osam boja i linija za proizvodnju vrećica s fleksibilnom ručkom brzine do 200 taktova u minuti. Od početka godine Muraplast je broj zaposlenih povećao za 15 novih osoba, a taj će broj, prema najavama, još rasti do kraja godine.

Nove linije već rade punim kapacitetom
Kapaciteti novih linija već su popunjeni poslovima za nove klijente koji, neosporno je, prepoznaju kvalitetan i napredan pristup poslovanju.
Kako u Muraplastu praćenje noviteta i ulaganja nikada ne prestaju, sljedeći je korak poraditi na novonastalim procesima te optimizirati rad s ciljem povećanja produktivnosti. Tako je već cijela tvrtka prešla na Pantone + i Xriteov XRGA standard za mjerenje boja te su nabavljeni uređaji za montažu klišeja, dodatni spektrofotometri i drugi pomoćni uređaji.

Planova uvijek ima!
Navedene novosti kraj su jednog ciklusa investiranja kojim Muraplast potvrđuje svoje konstantno opredjeljenje prema inovacijama koje donose kvalitetu i dodanu vrijednost klijentima.
U proizvodnoj hali, navodi Davor Ujlaki, zamjenik direktora, ima još mjesta koje namjeravaju popuniti novim linijama, ali ne još ove godine. Ulazak u Europsku uniju vidi kao novu priliku za daljnji rast i razvoj. (T. L.)
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: