« Povratak na sadržaj Broj 2 | Godina 2011

Potvrđena svijetla budućnost REGPAKA

Nagrada REGPAK, koja je prošle godine prvi put dodijeljena, otvorila je tvrtkama u regiji put ka WorldStaru, nagradi za najbolju ambalažu na svjetskoj razini. Svi sudionici “premijernog” REGPAK-a su se složili – to je nagrada koja ima svijetlu budućnost, a ovogodišnje izdanje je to i potvrdilo.
Institut za ambalažu i tiskarstvo (IAT), tvrtka Tectus i stručni časopis Ambalaža/REGprint utemeljili su REGPAK po iskustvu i postavkama CROPAK-a, s ciljem prikaza najviših dosega ambalažnih ostvarenja robnih marki koje nudi regija.

S obzirom da IAT, kao član Svjetske organizacije za ambalažu, ima mandat za cijelu regiju, ambalaža nagrađena REGPAK-om izravno se može nominirati za WorldStar i na taj način na tom prestižnom svjetskom natječaju predstaviti i afirmirati svoje kvalitete.
I u ovogodišnji natječaj uključene su Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Makedonija, Slovenija i Srbija te Albanija i Kosovo kao nove sudionice. U svakoj zemlji odabran  je selektor, eminentni stručnjak i poznavatelj tržišta matične zemlje, te u predselekciju predložilo ambalažu koja je, prema stručnoj procjeni, udovoljila vrlo definiranim kriterijima Natječaja.

Predstavnici pojedinih zemelja - selektori ujedno su bili i članovi međunarodnog ocjenjivačkoga suda za izbor najbolje ambalaže na tržištu regije, i to u dvije kategorije: Ambalaža proizvoda na tržištu regije i Ambalaža serije proizvoda na tržištu regije. Ukupno je prihvaćeno 19 nominacija, koje su brojale više od  60 proizvoda.

Više...
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: