« Povratak na sadržaj Broj 1 | Godina 2011

VISIONFOLD 50/80/110

Dugogodišnje iskustvo

Vratimo li se u povijest, Bobst je prvu ljepilicu predstavio na tržištu 1942 godine. Ljepilica VISIONFOLD pripada zadnjim generacijama koje je Bobst predstavio na tržištu.
Bobst će na slijedećem sajmu DRUPA 2012 imati točno 70 godina iskustva u proizvodnji i razvoju ljepilica. Sa stalnom obavezom ulaganja u razvoj i stvaranje novih linija to ga čini vodećim u ovom segmentu proizvodnje strojeva.

Verzije strojeva

VISIONFOLD se proizvodi u tri širine a to su 50, 80 i 110 cm (širina otvorenog prireza)
1. VISIONFOLD A-1: 50 / 80 / 110 A1 verzija (jedna točka lijepljenja)
2. VISIONFOLD A-2: 8 0 / 110 A2 verzija (jedna i tri točke lijepljenja – automatsko dno)
3. VISIONFOLD A-2: 80 / 110 A2 verzija za kutije sa 4 i 6-točaka lijepljenja
Osim toga postoje i tri verzije za podešavanje ručno (ručno podešavanje modula), CS (Computer Set) kompjutersko pozivanje radnog naloga (ponavljanje) i ručno podešavanje modula i CSM (Computer Set Motorized) verzija koja ima sve što i CS, ali se moduli podešavaju pomoću motora.
CSM verzija je u funkciji brze promjene radnog naloga kao i daljinski upravljač s 8 funkcija te jedinstveni „Tomy bar“ - alat za podešavanje svih alata na ljepilici.

C.U.B.E3 kontrola

Kontrolna jedinica BOBST Electronic, pomoću koje se upravlja ljepilicom putem daljinskog upravljača, razvijena je i stalno se nadograđuje od strane BOBST-a.
C.U.B.E3 je moguće povezati s kontrolom kvalitete firme HHS i izbaciti svaku nesukladnu kutiju bez zaustavljanja stroja. Uređaj također šalje informacije o stanju proizvodnje i upozorava operatera o eventualnim pogreškama na stroju. Preko uređaja BOBST HIGHWAY VIEW moguća je daljinska dijagnostika eventualnih zastoja na stroju kao i brzi odgovor vezan za otklanjanje istih.
Jedan od vrlo važnih elemenata na ljepilici je i modul za predsavijanje, dužine 2,3 m u kojem se i pri najvećim brzinama (do 350 m/min) obavljaj predsavijanje pod kutom od 180˚. Predsavijanje prvog i trećeg žlijeba je posebno važno kod strojeva za automatsko pakiranje čime se osigurava nesmetano pakiranje konačnog proizvoda u kutije.
Šest elemenata VISIONFOLD produktivnosti i brzina bez ogra­ničenja:
• Vrlo kratko vrijeme podešavanja skoro bez škarta
• 98% alata nalazi se na ljepilici i smanjuje vrijeme pripreme
• Jedan jedini alat je potreban za podešavanje ljepilice
• Daljinski upravljač znači podešavanje i pogon ljepilice sa bilo koje pozicije na stroju
• Dodatne CS i CSM verzije omogućavaju podešavanje i ponavljanje radnih naloga za vrlo kratko vrijeme, uporabom digitalnih indikatora i motoriziranih transportera
• Glatko predsavijanje prvog i trećeg žlijeba i nesmetano savijanje omogućava produktivnost bez zastoja
• VISIONFOLD ima i regulaciju toka kutija, čime se dobiva izvrsna slijepljenost kutija i pakiranje

Što je BOBST učinio na razvoju ljepilica?

Potrebno je reći da je stroj rađen prema zahtjevima kupaca: kratki radni nalozi, brza promjena radnog naloga, praćenje kvalitete proizvoda i brza proizvodnja. Sve je to sadržano u ljepilici VISIONFOLD.

Priredio: Ivica Šebalj
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: