« Povratak na sadržaj Broj 2 | Godina 2010

S IAT-om u Indiju

Renata Tomerlin, direktorica službe Dizajn i ambalaža Podravke d.d., Koprivnica, na preporuku Instituta za ambalažu i tiskarstvo, provela je 11 dana na edukacijskom programu o ambalaži u indijskom Mumbaiju.
U organizaciji Svjetske organizacije za ambalažu (WPO), Indijskog instituta za ambalažu i Udruge ambalažera iz Ujedinjenog Kraljevstva, u Indiji se od 8. do 19. lipnja održao edukacijski program “Ambalažni materijali i sustavi”.
Hrvatskom Institutu za ambalažu i tiskarstvo, kao jednoj od članica WPO-a, ponuđena je mogućnost da predloži predstavnika svoje zemlje koji bi sudjelovao u tom edukacijskom programu.

Nakon duljeg razmatranja, Institut za ambalažu i tiskarstvo predložio je Renatu Tomerlin, direktoricu službe Dizajn i ambalaža Podravke d.d., Koprivnica. S obzirom da se radi o vrlo stručnoj osobi koja kontinuirano ulaže u svoj profesionalni razvoj, u Institutu je procijenjeno da je upravo gđa Tomerlin osoba kojoj bi atraktivan edukacijski program bio koristan i dodatno pridonio njezinu bogatom radnom iskustvu.

Još je jedan uvjet bio da predložena osoba dolazi iz tvrtke članice hrvatskog Instituta za ambalažu i tiskarstvo, a Podravka se u rad Instituta uključila od samih početaka. Time je gđa Tomerlin ušla među 14 sretnika iz cijeloga svijeta koji su dobili, mora se priznati, atraktivnu priliku usavršiti se na seminaru u Indiji.

Program se sastojao od nekoliko tematskih cjelina kojima je cilj obuhvatiti ambalažu kao kompleksan proizvod: od pregleda novih trendova u ambalažnim materijalima, tehnikama i tehnologijama, vrsta ambalaže za pojedine sektore (prehrambeni, farmaceutski, kozmetički...), značaja kontrole kvalitete i testiranja, strojeva, uređaja i opreme za ambalažnu industriju pa do utjecaja ambalaže koji ona ima na okoliš.

Iznenađenje i privilegija

Kada smo kontaktirali gđu Tomerlin i obzanili joj da je naš izbor “pao” upravo na nju, reagirala je vrlo iznenađeno, ali i polaskano, jer nije očekivala takav atraktivan poziv te da će baš ona ući među kandidate kojima će sudjelovanje u programu biti besplatno omogućeno. S obzirom da smo s njom razgovarali i neposredno prije puta u Indiju, otkrila nam je svoja očekivanja: “Očekujem da ću upoznati kolege iz drugih zemalja, razmijeniti iskustva, upoznati stanje ambalažne industrije u Indiji, i općenito situaciju s ambalažom i ambalažnim materijalima, te obrazovnim institucijama u toj zemlji”.

A mi s nestrpljenjem očekujemo i detaljno izvješće iz Indije, koje ćemo pripremiti za sljedeći broj.

Postanite i Vi član IAT-a!

Osim brojnih drugih benefita članstva u Institutu za ambalažu i tiskarstvo, vjerujemo da je mogućnost sudjelovanja u programima WPO-a poput ovog indijskog, dodatna prednost, te sve Vas koji još niste članovi pozivamo da se učlanite!

 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: