« Povratak na sadržaj Broj 1 | Godina 2010

VISIONCUT 160

I prije samog uvoda, želim se malo vratiti u povijest i reći da je prvi automatski stroj za štancanje Bobst napravio još daleke 1940. godine. Kada se danas pogleda u prošlost, to je iskustvo dugo velikih 70 godina...
Automatska štanca Visioncut 160 nasljednik je automatske štance SPO 160 Vision, koja je bila poznata po prvim rješenjima s Power Registrom i na tržištu je prisutna još od 2001. godine. To je potpuno novi stroj koji koristi najmodernije tehnologije za rad.
VISIONCUT 160 danas ima veću radnu brzinu, koja iznosi 4800 araka/sat. To znači da je i produktivnost veća te se s ukupnom prosječnom brzinom proizvodnja povećava šest posto.
Visoka produktivnost se dobiva i brzom izmjenom radnog naloga i to bez ulaska u stroj.
Stroj je izuzetno čvrste konstrukcije i dizajniran za dugotrajni rad, što znači da je svaka štanca potpuno testirana prije isporuke. To se može potvrditi dizajnom i proizvodnjom u Švicarskoj (Lausanne).
Jedna od novih opcija koje se sada mogu dobiti na ovom stroju je, osim Power Registra, i Smart Register.


Što je Smart Register?

Smart Register je beskontakna registracija prednjeg ruba arka kojom se postiže veća produktivnost i optimalna kvaliteta. Brojne su prednosti koje donosi:
  • • pet puta veća preciznost nego s mehaničkim poravnavanjem
  • • štancanje prema rubu (poprečno) i prema otisnutoj marki
  • • stalna kvaliteta registra
  • • idealno za kaširane materijale
  • • nije potrebno podešavanje.
Za razliku od Smart Registera, Power Register može vršiti korekciju uzdužno za također +/- 5 mm, kao i nakošeni tisak za +/- 2 mm. Dodatna mogućnost je kamera za čitanje otisnute marke odozgo, tako da se primjerice kaširani arci ne moraju dodatno okretati.
Produktivnost na automatskoj štanci VISIONCUT 160 može se povećati i na preradi 16 mil. m2 na godinu ako se štancu dodatno opremi i perifernim uređajima. G-break je uređaj za razdvajanje prireza i može se instalirati kao nastavak na štancu. Razdvojeni i posloženi prirezi na kupovima pakiraju se pomoću paletizera G-pal.
VISIONCUT 160 danas ima veću radnu brzinu, a ona iznosi 4800 araka/sat
Sve to u liniji omogućava brzu, točnu i kvalitetnu proizvodnju.
Dodatnim instaliranjem najmanje dvobojnog stroja za tisak Flexo 160 Vision, dobiva se cjelovita linija za preradu valovitog kartona prema današnjim zahtjevima, gdje je kvaliteta i promjena radnog naloga najvažnija karakteristika.


Bobstove inovacije

Bobst neprestano ulaže u razvoj i inovacije, a neke od njih se mogu pogledati na raznim demonstracijama koje se održavaju u centru u Lausannei, Švicarska.
Ovom prilikom bih najavio našu sljedeću kućnu izložbu (Open House), koja će se održati u rujnu 2010.

Priredio: Ivica Šebalj, Bobst Group Central Europe s.r.o.
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: