« Povratak na sadržaj Broj 1 | Godina 2010

Nova stara Vegeta

Dizajn sleevea prati dizajn klasične linije Vegete, a zbog oblika staklenke došlo je do drugačijeg rasporeda glavnih vizualnih obilježja na ambalaži. Povrće i zaštitni znak Vegeta imaju moderniju kompoziciju, a istovremeno su zadržali sve prepoznatljive značajke postojećeg dizajna.


Marka Vegeta kao istinski tržišni lider godinama diktira tržišne trendove i kreira razvoj tržišta dodataka jelima. Za dugoročni uspjeh marke zaslužna je stalna evolucija kroz inovacije na svim razinama, od inovacija u marketinškoj komunikaciji, pristupu polici i potrošačima, sve do najvažnijeg segmenta - inovacija u novim proizvodima. Jedan od posljednjih rezultata takva pristupa je nova ekskluzivna ambalaža u portfelju etablirane marke – Vegeta staklena doza
od 400 g.Od sada u staklenci

Nova staklena doza od 400 grama zasigurno će razveseliti ljubitelje Vegete i sve one koji će to tek postati. Vegetu u staklenoj dozi lako je prepoznati na policama jer je ostala dosljedna plavoj boji, povrću i liku kuhara. Novom ambalažom Podravka nagrađuje povjerenje i vjernost potrošača koji već pola stoljeća prepoznaju dodanu vrijednost koja im se nudi, te se s mnogo pouzdanja poistovjećuju s najpoznatijim dodatkom jelima kao dijelom svoje kulinarske tradicije. Bazu ambalaže koja se koristi za pakiranje Vegete 400 g čini staklenka 475 ml dobavljača Vetropack Straže d.d. Izbor stakla kao tradicionalnog ambalažnog materijala nije slučajan. Ono je od davnina poznato po svojoj kemijskoj postojanosti i inertnosti, ali i po tome što optimalno čuva aromu i okus. Danas se prosječni potrošač brine o zaštitnim funkcijama ambalaže te je uvelike svjestan svih prednosti koje staklo ima u procesu očuvanju proizvoda. Stoga su namirnice upakirane u staklenu ambalažu atraktivne i kao takve imaju dodatnu vrijednost.


Hermetički zatvorena

Sve prednosti stakla kao odlične barijere ne bi bile dostatne da prilikom zatvaranja nije osigurana adekvatna hermetičnost. Zbog toga se staklenke nakon postupka punjenja zatvaraju polipropilenskim zatvaračima dobavljača Santaj Plastike d.o.o. Unutar njih se nalaze utisnute kartonete s linerima. Lineri se sastoje od aluminija premazanog NC lakom. Zatvorene staklenke prolaze ispod induktivne zatvaračice koja emitira elektromagnetsko polje. Pri tome vodljiva aluminijska folija linera oslobađa toplinu, što dovodi do taljenja sloja NC laka koji je u direktnom kontaktu s grlom staklenke. Njegovim se hlađenjem formira homogeni, nepropusni var. Na taj se način jamči da će proizvod ostati zaštićen od svih vanjskih utjecaja te da ga neće biti moguće otvoriti bez vidljive promjene na ambalaži. Prilikom otvaranja staklenke i uklanjanja linera proizvod nastavlja čuvati kartoneta. Nakon zatvaranja slijedi proces aplikacije dizajniranog sleevea dobavljača Aluflexpacka d.o.o.


Zaštitna funkcija sleevea

Bezbojno staklo propušta svjetlost, i zbog toga sleeve ovdje nema samo dekorativnu, nego i zaštitnu funkciju. U konkretnom slučaju koristi se PVC sleeve otisnut u tehnici bakrotiska, izvedenom u osam boja. Dizajn sleevea prati dizajn klasične linije Vegete, a zbog oblika staklenke došlo je do drugačijeg rasporeda glavnih vizualnih obilježja na ambalaži te je zaštitni znak s nazivom proizvoda i kuharom naglašen u centralnom dijelu. Povrće i zaštitni znak Vegeta imaju novu, moderniju kompoziciju, a istovremeno su zadržali sve prepoznatljive značajke postojećeg dizajna. Zadnji korak u procesu proizvodnje je montiranje drugog dijela zatvarača koji prekriva preostali, od svjetlosti nezaštićeni dio proizvoda. Staklenke Vegete 400 g pakirane su u kose podloške s povišenim zadnjim stranicama lijepljenim u četiri točke. Dobavljač podložaka je Bilokalnik - IPA d.d.

Priredio: Kristijan Miloš, Podravka d.d., Koprivnica
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: