« Povratak na sadržaj Broj 3 | Godina 2008

Visioncut – sljedeća generacija / Visioncut – Next Generation

Na Drupi 2008 Bobst je prikazao novu automatsku štancu VISIONCUT 106. Samo u jednom tjednu ta štanca može proizvesti paletu odštancanog materijala visoku 443 metara, što je isto kao i visina čuvenog Empire State Buildinga.

Kada je jedini cilj postići visoku kvalitetu proizvoda, potrebna  je oprema koja to može ostvariti. Postići izvrsnu kvalitetu s velikim mogućnostima i nije lako, ali VISIONCUT 106 vodi nas u svijet vrhunske tehnologije koja to može.

Od štance upravljane bregastim krivuljama do lateralnog registra, VISIONCUT 106 je opremljen originalnim idejama koje omogućavaju povećanje vrijednosti proizvoda i smanjenje proizvodnih troškova.

Kada se instalira Bobstova štanca, ne daju se samo uputstva. Umjesto toga, na raspolaganju je paleta dodatnih mogućnosti dizajniranih  da klijent optimalno iskoristi svoj VISIONCUT 106. S isporukom dobiva i mogućnost Bobstova servisa širom svijeta, brzi pristup originalnim rezervnim dijelovima, iskusnim tehničarima i posebnim instruktorima, kao i mogućnost upotrebe centara za trening na svakom kontinentu.

Bobst njeguje strast prema inovacijama, mogućnostima i raspoloživosti, što je nit vodilja u proizvodnji štanci koje Bobstovim kupcima omogućuju prave konkurentne prednosti.  Tu kvalitetu štancanja omogućuje upravo VISIONCUT 106.

Ulagač za sve materijale

Ulagač na VISIONCUT 106 savršeno ulaže sve materijale, od laganog papira do plastike i valovitog kartona. Mnogo je njegovih “inteligentnih” karakteristika: podesive usisne kapice na glavi, beskontaktni detektor dvostrukog arka s lateralnom rampom, antistatički uređaj za zahtjevne i lagane materijale...

Također su važni i ostali dijelovi:

  • uložni stol prekriven saćastom i antistatičkom pločom osigurava savršeno ulaganje materijala
  • non stop ulaganje omogućava neprekinuti proizvodni proces za vrijeme promjene palete
  • isključivanje uložnog stola, u slučaju pogrešnog ulaganja, omogućava isključivanje uložnih remena, kako bi operater brzo uklonio pogrešan arak
  • elektronski uređaj za usporavanje arka smanjuje brzinu uložnih remena prije dolaska arka na prednje marke, omogućujući lagani ulaz u štancu
  • automatsko postepeno podizanje palete osigurava glatko podizanje palete i stalnu visinu između ruba palete i uložnog stola
  • automatsko vertikalno podešavanje usisne glave – vezano uz bilo kakvo odstupanje ravnine na paleti, osigurana je uvijek ista visina na ulazu uložnog stola. Usisna glava se sama podešava, omogućujući stabilno ulaganje.

Optički lateralni registar – više nego jednostavan sustav registracije

Bost je poznat kao dizajner strojeva koji imaju najtočnije i najstabilnije registre (prednje marke) arka. Ta reputacija datira od ranih dana, od štance AP 900 iz 1940. godine. Od tada je Bobst ostao predvodnik inovacija prednjeg registra (marke), zahvaljujući velikom radnom iskustvu, tisućama sati razvoja i istraživanja te cjelovitom sustavu testiranja.

Optički lateralni registar (prednja optička marka) na VISIONCUTU 106, s beskontaktnom uzdužnom markom, u velikoj je prednosti u odnosu na konvencionalni sustav, donoseći stvarne i kvalitativne koristi.

Visokoosjetljiva uzdužna kamera, koja može pročitati rub arka ili otisnutu marku, srce je tog revolucionarnog sustava. Ovisno o potrebama posla, arak je čvrsto držan i uložen u štancu na strojarevoj ili njegovoj suprotnoj strani, dok se automatsko centriranje palete stalno podešava za arke koji su izvan sredine. Zahvaljujući nevjerojatnoj fleksibilnosti, registracija može biti na obje strane palete i za bilo koji materijal. Optička vlakna za prednje marke savršeno se nadopunjuju s lateralnom kamerom. Zajedno s “pametnim ulagačem” optički lateralni registar čini integrirano rješenje za optimalno ulaganje arka, pridonoseći minimumu zastoja i boljoj kvaliteti štancanja.

Autoplaten® koncept štancanja

Ako postoji ijedna osobina koja razlikuje Bobst štancu od drugih, to je princip dostignute čvrstoće spojene u patentiranoj Autoplaten® štanci. Bez obzira kolika se sila pritiska primjenjuje, Bobst štanca uvijek zahtijeva manje podljepljivanja i ostaje stabilna u bilo kojoj dužini rada. To rezultira bržim podešavanjem, boljom kvalitetom prireza i vrlo malim zastojima u proizvodnji. U proizvodnji se koriste najbolje legure i najmodernije proizvodne metode, uključujući i zadnju generaciju NC strojeva.

Samo bregastim krivuljama upravljana štanca može dati izvrsnu kvalitetu i visoku proizvodnju. Bobstov sustav je konačna točka razvoja u štancanju, povećavajući vrijeme raspoloživo za svaki pojedini arak koji prolazi kroz štancu, dok u isto vrijeme smanjuje vrijeme potrošnje alata.

Uređaj za pomak grajfera unaprijed preko dvostrukog krivuljara osigurava glatko ubrzavanje i usporavanje arka. Svaki pokret grajfera je savršeno kontroliran, od registracije arka kroz štancu do izbijanja otpada te na kraju izlaganja. Najmanji pritisak na arak u svakom dijelu štance znači vrlo malo mostića između prireza, rezultirajući boljom kvalitetom konačnog proizvoda  pri najvećoj brzini, koji je moguće postići na bilo kojoj drugoj štanci.

Stalni pogon glavnog motora Autoplaten® štance pretvoren je u drugi pogon jedinstvenog “sector” pogona. U to je ugrađen i sustav za zaključavanje lanca koji pogoni grajfere. To omogućava da lanac uvijek bude u točnom položaju u svakom dijelu štance, bez vibracija, dajući najtočniji registar, štancanje, izbijanje otpada i izlaganje.

Pored jedinstvene konstrukcije i know-howa, na štanci su još neka rješenja koja pomažu u brzoj promjeni radnog naloga i većoj produktivnosti.

Quick Lock okvir štance -  Quick Lock okvir s brzim i laganim podešavanjem  osigurava točno i ponovljeno podešavanje alata za štancanje. Svi dijelovi su termički obrađeni, kako bi uvijek imali istu kvalitetu nakon dužeg korištenja.

Uređaj za otvaranje grajfera - grajfer se automatski otvara ako je pogreška na ulaganju i pri najvećoj brzini. To sprečava ulazak arka koji nije pravovremeno registriran.

Potporna ploča iz sintetskog materijala- to omogućava uporabu debele metalne ploče ili 1 mm tanke rezne ploče u kombinaciji s kompenzacijskom pločom.  Sintetski materijal omogućava lagano ulaganje alata i sprječava trenje s donjim dijelom štance.

Mikrometrijsko podešavanje – omogućava podešavanje bez alata, točno i ponovljeno postavljanje kontra kanala u odnosu na alat. Uporabom tanke rezne ploče posao se može spremiti za ponavljanje radnog naloga.

Automatsko centriranje i zaključavanje alata štance – gornji okvir i donja potporna ploča se automatski zaključavaju i otključavaju kada se zatvaraju/otvaraju sigurnosna vrata, te su elektronički kontrolirani.

Velika brzina, velika produktivnost - produktivnost se povećava povećanjem brzine stroja do 9 000 araka/sat.

Savršeno izbijanje otpada – pri najvećoj brzini

Ugrađeni Quick Lock za određene poslove direktno se ulaže u stroj bez dodatnog okvira, iako se univerzalni okviri mogu koristiti ako je potrebno. Zaključavanje i otključavanje alata događa se otvaranjem/zatvaranjem zaštitnih vrata.

Centralna ploča –  jednostavno se postavlja bez ulaska u stroj. Točno podešavanje je omogućeno zahvaljujući Centerline®.

Uređaj za usporavanje arka - na VISIONCUT 106 se nalazi Bernoulli stol za usporavanje arka, kako bi lagani i zahtjevni materijali ostali ravni dok se izbija otpad, pri najvećim brzinama. Podešavanje se obavlja preko C.U.B.E3 k ontrolne ploče, dok se brzina usporavanja automatski podešava prema brzini stroja.

Digitalno centriranje – uređaj se nalazi u stroju i koristi se ako postoje pogreške na alatu. Moguće je kompenzirati greške do +/- 3mm u oba smjera.

Sustav otvaranja grajfera – može biti ručni ili automatski i omogućava uzimanje arka radi kontrole

C.U.B.E3 – dodir s vašim strojem

C.U.B.E3 predstavlja posljednju generaciju uređaja za povezivanje stroja i operatera. Sada je puno veći i daje cjelovitu kontrolu stroja, od podešavanja i izrade radnog naloga do javljanja svih zastoja i dijagnoza. Putem dodirnog ekrana, čak i najzahtjevniji poslovi daju značajnu uštedu vremena.

Neki od parametara na C.U.B.E3: debljina kartona radi non stop ulaganja, registracija arka, broj araka na paleti, Bernoulli stol za usporavanje, kvalitativni senzori itd.

VISIONCUT 106 može preraditi materijale  težine od 70 g/m² do 2 000 g/m² i valoviti karton debljine do 4 mm. Veličina arka je 1 060 x 760 mm, palete na ulaganju  1 180 mm (1 820) s non stop ulaganjem 820 mm (1 460). Visina paleta na izlaganju je 1 015 (1 655) mm.

S novom generacijom štanci VISIONCUT 106 Bobst je krenuo i s logom Swiss technology. Znanjem, tehnikama, dosjetljivošću, inovacijama i pragmatizmom, Švicarska je izgradila  impresivnu industriju satova, tekstila, strojeva mikrotehnologije, elektronike i medicinske opreme. U tim područjima, kao i u industriji hrane, bankarstvu i osiguranju, prevladava samo jedna crta – vrlo visoka kvaliteta. Bobst je obilježen vrijednostima koje su izgradile Swiss technolcogy – sigurnost, beskonačna težnja za savršenstvom i naglašen odgovorni rad. Kao što je Bobst simbol švicarske tehnologije, tako je kvaliteta njegovih strojeva obaveza prema kupcima.

Bobstovi strojevi nude preciznost, raspoloživost i neusporedivu dugotrajnost, koji se stalno nadograđuju.  U to su se uvjerili mnogi kupci.

Priredio: Ivica Šebalj, Bobstgroup Cental Europe s.r.o.

 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: