« Povratak na sadržaj Broj 4 | Godina 2007

Suradnjom do uspjeha / Through Cooperation, Success

Početkom listopada tvrtka IMG Brausse Europe BV organizirala je, treći put zaredom, Open House u svojim pogonima u Šangaju. Brojni kupci, agenti i pripadnici medija upoznali su sa poslovnom politikom, planovima, proizvodnim linijama te vidjeli i same strojeve u akciji. Osim tržištu već poznatih strojeva, poput Brausse 1050 serije automatskih štanci, predstavljena je nova uzdanica u proizvodnom programu, Brausse 1450SE automatski stroj za štancanje i biganje.

IMG Brausse Europe BV članica je IMG grupe (Innovative Machinery Group). IMG grupa osnovana je 2001. godine i čine je dva velaika proizvođača strojeva za proizvodnju ambalaže:

  • Brausse Group, koja djeluje na području Kanade i SAD-a, s dva proizvodna pogona u Šangaju
  • Dong Fang Group iz Kine, s proizvodnim pogonom u Guang Zo, Kina.

Čitava grupa ima osam proizvodnih pogona, 15 prodajnih i servisnih centara te više od 800 zaposlenika.

PROIZVODNI PROGRAM

Proizvodni pogoni Shanghai Eterna Machinery i Shanghai Brausse Nikko Machinery specijalizirani su za proizvodnju visokoučinkovitih automatskih strojeva za štancanje i biganje, poluatomatskih strojeva za štancanje i biganje s ručnim ulaganjem s mogućnošću optrgavanja, vrućeg preganja folije (hologrami) te strojeva za savijanje i lijepljenje.

EUROPSKA TEHNOLOGIJA – AZIJSKA PROIZVODNJA

IMG grupa podijeljena je u dva dijela, europski s centrom za razvoj tehnologije, i azijski s proizvodnim centrima. U Europi djeluje centarza razvoj tehnologije, IMG Brausse Europe BV u Nizozemskoj, koji je zadužen za područje složivih kutija.

Azijski dio čine sljedeći proizvodni centri:

  • Shanghai Eterna Machinery – proizvodni centar za Eterna liniju strojeva
  • Shanghai Brausse Nikko Machinery - proizvodni centar za Brausse liniju strojeva
  • DongFang Carton Machinery Industry – proizvodni centar za proizvodnju slotera za valoviti karton i njezina podružnica, proizvođač boja Wells Printing Materials.

IMG BRAUSSE EUROPE BV

Planovi za daljnje jačanje pozicije na tržištu obuhvaćaju proširenje proizvodnog programa i pridavanje posebne pažnje istraživanju i razvoju novih tehnologija te poboljšanju i nadogradnji postojećih strojeva. Postojanje odjela razvoja i istraživanja unutar tvrtke omogućava brzo donošenje odluka u skladu sa zahtjevima tržišta, a bliska suradnja s proizvodnim centrima omogućava brzu implementaciju tehnoloških inovacija.

Kao svoju prednost na tržištu IMG Brausse Europe ističe konkurentnost svojih strojeva koji se odlikuju visokom pouzdanošću, primjerenim odnosom cijene i mogućnosti, vrhunskom izvedbom i tehničkim karakteristikama te prilagođavanju specifičnim potrebama kupaca. Osim toga, danas kad su rokovi sve kraći i svaki zastoj u proizvodnji stvara ozbiljne probleme, IMG Brausse Europe osigurava podršku svojim korisnicima 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu.

Povećana potražnja za strojevima iz proizvodnog programa IMG Brausse Europe i planirano proširenje proizvodnog programa zahtijevalo je gradnju nove tvornice u Kini (puštanje u rad predviđeno sredinom 2008. godine) i novog demonstracijskog centra u Hertogenboschu, Nizozemska (u pripremnoj fazi). Povećanjem kapaciteta svi profitiraju - smanjenjem troškova, dostupnošću rezervnih dijelova te pouzdanošću samih strojeva, a proširenjem proizvodnog programa kupci sve svoje potrebe mogu zadovoljiti na jednom mjestu.

Zastupnik za proizvodni program IMG Brausse Europe na tržištima Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije je tvrtka ISM iz Beča, odnosno njihovi regionalni uredi.

Da Open House ne bi bio zapamćen samo po obilasku tvornica i proizvodnih linija, organizatori su se potrudili sudionike upoznati i s tisućljetnom kineskom kulturom, običajima, kulinarstvom. U duhu prigode, sukladno okruženju snažnog tehnološkog razvoja i moderne tehnologije, organiziran je i posjet utrci Formule 1.

Krešimir Pučić, Tectus d.o.o., Zagreb

 

IMG BRAUSSE 1050 – SERIJA AUTOMATSKIH STROJEVA ZA ŠTANCANJE I BIGANJE S OPTRGAVANJEM ODŠTANCANOG MATERIJALA

Braussova serija strojeva 1050 već se dokazala na zahtjevnom tržište Europe. Sukladno potrebama tržišta iz osnovnog modela razvijeni su strojevi koji uspješno odgovaraju specifičnim zahtjevima kupaca. Poput IMG Brausse 1050SE – automatskog stroja za štancanje i biganje s optrgavanjem odštancanog materijala, koji karakterizira bogat paket standardne opreme, mogućnost nadogradnje modulom za brzu izmjenu radnih naloga, iznimno "gladak" rad stroja, podešavanje svake hvataljke zasebno osigurava precizan transport araka, ugrađeni modem omogućava telefonsku vezu sa servisnim centrom u Nizozemskoj za on line dijagnostiku, četiri zasebno podesive čeone marke s prikazom brojača araka, digitalni prikaz primijenjenog pritiska štance s ograničenjem maksimalno primjenjivog pritiska te CE certifikat. Modularnost i prilagodljivost strojeva vidljiva je kod IMG Brausse 1050SF Hibrida. Ovaj nadograđen 1050SE model, osim što se može koristiti kao stroj za štancanje i biganje, ima i mogućnost vrućeg preganja folije. Nadogradnjom je također dodan spremnik za šest rola iskorištene folije, program za izračun izvlačenja folije, automatsko smanjenje temperature stroja kod zastoja, uljem hlađena osovina za kontrolu napetosti folije, a sustav za transport folije kroz stroj pogoni i kontrolira Bosch Rexroth servo motor i upravljač. Tu je, naravno, i IMG Brausse 1050FH model koji, uz iste karakteristike kao i 1050SE i 1050SEF, ima i sustav za transport folije pogonjen s četiri servo motora, s mogućnošću individualnog namještanja dužine uvlačenja folije.

IMG Brausse 1450SE

Prezentacija novog stroja za štancanje i biganje maksimalnog formata 1450 x 1100 mm izazvala je velik interes među posjetiteljima. Kombinacija najnovije tehnologije i visoke brzine rada (maksimalna brzina 5500 ciklusa po satu) jamči maksimalizaciju proizvodnih kapaciteta i posljedično tome, profitabilnost. Ovaj stroj karakterizira bogat paket standardne opreme, iznimno “gladak” rad stroja, ulagaći sustav prilagođen radu s težim materijalima (kartonima debljine od 0.2 do 2 mm, odnosno valovitom ljepenkom s F, E, B – valom ili debljine 0.7 – 4.5 mm). Gornja, srednja i donja ladica sustava za optrgavanje mogu se izvući omogućavajući lakšu pripremu radnog naloga, električko podizanje gornje ladice olakšava pripremu i čišćenje stroja, ugrađeni modem omogućava telefonsku vezu sa servisnim centrom u Nizozemskoj za on line dijagnostiku, četiri zasebno podesive čeone marke s brojačem araka i displejem, digitalni prikaz primijenjenog pritiska štance s ograničenjem maksimalno primjenjivog pritiska i CE certifikat.

 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: