« Povratak na sadržaj Broj 4 | Godina 2007

Kompetencija u tisku / Print Competence

Zaštitni znak “printcom” predstavlja “kompetenciju u tisku” te je MAN Rolandov pečat za tiskarske proizvode.

To znači da su svi proizvodi koji se prodaju pod zaštitnim znakom testirani i odobreni od tehničkih odjela u MAN Rolandu, što tu tvrtku razlikuje od trgovaca koji samo kupuju i prodaju proizvode.

Samo visokokvalitetni proizvodi kojima je Fogra već testirala kompatibilnost s materijalom ili koje drugi službeni instituti za testiranje tiskarskih proizvoda ulaze na užu listu.

Proizvod dobiva printcom pečat kvalitete tek kad je ispunio stroge kriterije MAN Rolanda i kad je odobren u praktičnim testovima.

S obzirom da MAN Roland kupuje na veliko, može ponuditi konkurentne cijene. Ipak, nije važna samo cijena proizvoda. Djelovanje i učinak na proces tiska puno je značajniji. Cilj je izdvojiti se efikasnošću, pouzdanošću procesa i znanjem te osigurati dobre proizvode i uslugu.

Printcom proizvodi dostupni su u MAN Rolandovim marketinškim organizacijama, ovog trenutka pretežno u Europi. Radi se na osnivanju printcoma i u Aziji i SAD-u, a nakon toga na svim svjetskim tržištima. Važno je spomenuti i veliki izbor personaliziranih rješenja za udovoljavanje potrebama svake pojedinačne regije.

U posljednje u MAN Rolandu bilježe značajan rast prodaje printcom proizvoda. Korisnici mogu biti sigurni da dobivaju proizvode za upotrebu u pogonu koji savršeno odgovaraju njihovom tiskarskom sustavu i okruženju. To su proizvodi odličnih performansi usmjereni na potrebe kupaca. Na primjer, u ponudi su printcom Start Up paketi koje je tvornica točno definirala za nove strojeve, što ubrzava naručivanje i trajno čuva proces tiska. Sustav printcom povećava kvalitetu tiska i smanjuje ukupne troškove proizvodnje. Još jedna važna korist za kupca je načelo kupnje potrebnog na samo jednom mjestu (tzv. one-stop-shop). Ne moraju detaljno istraživati izvore, nego sve mogu dobiti na jednome mjestu.

U konačnici printcom povisuje kvalitetu tiska i snižava ukupne troškove proizvodnje.

  • Portfolio proizvoda uključuje:
  • ofsetne gume
  • sredstva za pranje, ovlaživači, aditivi
  • silikonske emulzije, premazi, boje
  • valjci za tisak, aniloksni valjci, četke za pranje
  • sredstva za podmazivanje
  • instrumenti za mjerenje

OFSETNA GUMA BLANKET S 104T

Jedan od proizvoda je i ofsetna guma blanket S 104T.

Kvaliteta i profitabilnost tiska su direktno vezani uz odabir ofsetne gume. Blanket S 104T guma je dizajnirana za visokokvalitetni tisak za strojeve za tisak iz arka. Nudi izvanredan prijenos boje koji omogućuje preciznu reprodukciju točke na najzahtjevnije površine. Zahvaljujući svojim optimiziranim mehaničkim svojstvima i tiskarskim karakteristikama, omogućuje izradu vrhunskog komercijalnog tiska.

Može se koristiti s bojom koja se oksidirajući suši ili pak s prodirućom bojom. Kako bi se osigurala najviša razina otiska i produžio radni vijek uređaja, dobro je koristiti ofsetnu gumu u kombinaciji sa sistemskim komponentama koje je odobrio MAN Roland.

Prednosti S 104T gume su precizna reprodukcija točke, superiorna čvrstoća, minimalni prirast točke, visokokompresibilna je te ima odličnu sposobnost apsorpcije udaraca. Ima vrlo dug životni vijek i jednostavno se montira zahvaljujući niskoj krutosti savijanja.

Priredila: Jelena Grgec, MAN Roland Hrvatska d.o.o.

 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: