« Povratak na sadržaj Broj 2 | Godina 2006

A.pack – A.print – Interlog 2006: uspješan sajamski trio/A.Pack – A.Print – Interlog 2006 – a Successful Trio of Fairs

Novi sajamski trio A.pack (međunarodni stručni sajam ambalaže i označavanja), A.print (međunarodni stručni sajam tiska na ambalaži) i interlog (međunarodni sajam za unutrašnju logistiku tvrtke) uspješno je održan u Grazu, Austrija, krajem svibnja ove godine, ostvarivši značajne rezultate.

Više od 120 izlagača (20 posto više u odnosu na A.PACK 2004) predstavilo je ponudu 176 svjetskih tvrtki koje su prikazale novosti struke. Veliki odaziv posjetitelja, više od 3900 stručnjaka iz branše, bila je najbolja potvrda važnosti te grupe sajmova. Osim njih, sajam je posjetio i velik broj učenika koji su na A.PACK-u pronašli koristan spoj prakse i informacije. “Frekventnost još uvijek ne odgovara našim očekivanjima”, naglasio je organizator sajma Klaus Vogl i dodao da se još jednom potvrdilo kako je broj posjetitelja samo uvjetno bitan, jer je bitnija njihova stručnost.

“Odluka o paralelnom održavanju ova tri stručna sajma pokazala se odličnom jer je svaki sajam od toga imao koristi”, istaknuo je Klaus Vogl o sustavu novog pozicioniranja A-PACK-a, A.PRINT-a i INTERLOG-a. “Tematska područja se idealno nadopunjuju, a tehnika označavanja postala je karika spajanja, što je privuklo velik broj zainteresiranih posjetitelja”.

I budućnost zajedničkog održavanja ove grupe sajmova, prema mišljenju vodećih ljudi, pokazuje se vrlo optimističnom. “Na pravom smo putu, što su ovogodišnje izložbe potvrdile. Svibanjski termin je idealan za ova gospodarska područja, njihov spoj i dodatni program potpuno odgovaraju potrebama naših posjetitelja. Za sljedeću godinu planiramo zaokruženje asortimana, kako bismo povećali kompetenciju našega sajamskog tria“, riječi suKlausa Vogla.

“Strateško usmjeravanje izložbi na rastuća tržišta jugoistočne Europe samo je jedna opcija za A-PACK, A.PRINT i INTERLOG. Koncepciju A.PACK-a, A.PRINT-a i INTERLOG-a 2007 ćemo, kao i dosad, ravnati prema željama naših partnera. Razgovori koje ćemo voditi s ponuđačima bit će odlučujući”, objašnjava Klaus Vogl moguću promjenu mjesta izlaganja ovog izložbenog tria.

Uspješna simbioza grada i sajma

Popratni događaj Verpackung findet Stadt, koji je pratio sajam tijekom održavanja, upečatljivo je dokumentirao jaku identifikaciju grada Graza s temom ambalaže na A-PACK-u. Pod vodstvom Susanne Lipitsch, studenti visoke škole Joanneum postavili su izloške koji su obilježili izgled gradskih instalacija za vrijeme izložbenih dana i pozivale na razumijevanje i blisko doživljavanje ambalaže. Projekti su pokazali da je ambalaža danas neodvojivi segment proizvoda, a ne smeće. U okviru proslave otvaranja popratne manifestacije Verpackung findet Stadt, tvrtka SCA Welpa Packiging je na raspolaganje stavila predimenzionirani karton za piće, koji je umjetnički obradila grupa Jugend am Werk.

 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: