Printfest 2015

Ambalaža
HR EN

9. 3. 2017., Hotel Sheraton Zagreb


PREDAVAČI

Thomas Hoffmann Wolbeck diplomirao je matematiku na Sveučilištu Free u Berlinu, a doktorirao na Sveučilištu Queensland u Australiji. Karijeru je započeo u renomiranim tvrtkama poput Siemensa i Heidelberga, a od 1998. godine profesor je na Sveučilištu za medije u Stuttgartu. Specijalist je za područje primijenjenih računalnih znanosti, CTP radnog tijeka, grafičke dorade, MIS sustava te JDF integracije. Autor je brojnih udžbenika i istraživačkih radova o računalnoj znanosti i medijskim standardima.
 
Goran Jovanović ima više od 25 godina iskustva u grafičkoj industriji. Certificirani je Fogra PSO i PSD ekspert te je X-Rite partner, certificiran za programska i industrijska rješenje i uređaje u grafičkoj industriji.
 

Rob Koenen stručnjak je za tiskarske tehnologije. Svoje bogato iskustvo stekao je na različitim pozicijama u tvrtki Océ Technologies BV, u marketingu, prodaji te razvoju poslovanja. Od 2014. godine radi kao regionalni menadžer za središnju i istočnu Europu u tvrtki Canon CEE GmbH.

 
Ranko Končalović diplomirao je na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu, a petnaest je godina radio u Zračnoj luci Zagreb. Paralelno je radio kao predavač na Višoj zrakoplovnoj školi u Zagrebu. Stručna praksa u Francuskoj početak je međunarodnog iskustva koje se nastavilo u prodajnom timu  jednog austrijskog hotela. Kao predavač je izravno uključen u školovanje prodajnih zastupnika unutar austrijskog Holdinga i direktor Akademije za školovanje. U sklopu Holdinga obnaša dužnost chief division menadžera. Preporuke u edukacijskom poslu proizlaze iz više od 25 godina školovanja u kojem je znanje i vlastita iskustva prenio na više od 15.000 sudionika seminara. Najomiljenije teme su mu komunikacijske i prezentacijske vještine, upravljanje ciljevima i vremenom, prodajne vještine, vođenje i motivacija te upravljanje samim sobom.
 
Mirko Milosavljević u grafičkoj industriji radi od 1997. godine. Od tada do danas bio je angažiran na poslovima implementacije novih tehnologija i unaprjeđenju procesa pripreme tiska. Sudionik je  velikog broja konferencija i seminara vezanih uz najnovije tehnologije i procese izrade tiskarske forme, od osvjetljavanja filmova do CTP tehnologija. Posljednjih nekoliko godina održao je velik broj prezentacija na temu novih tehnologija i njihovih prednosti s tehnološkog i ekonomskog aspekta.
 

Dean Tolp  ima više od 20 godina iskustva u grafičkoj industriji u svim proizvodnim procesima. Specijalnost su mu grafička priprema i sve tehnike tiska.
U Grafik.netu je radio šest godina na mjestu direktora razvoja i projekata. Od 2013. je product menadžer za Durst, a od prošle godine i voditelj poslovnog razvoja. Savjetnik je za unaprjeđenje grafičke proizvodnje, a posebno se posvetio standardizaciji grafičke proizvodnje. Ovlašteni je partner FOGRA Instituta za PSO certifikaciju procesa ofsetnog tiska prema normi ISO 12647-2. Ima bogato iskustvo vođenja grafičke proizvodnje, upravljanja ljudskim resursima, informatičkim sustavima za dokumentiranje, planiranje i praćenje proizvodnje.

 
Roberto Vdović nastavnik je na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i predsjednik udruge FabLab. Od 2005. bavi se mogućnostima primjene aditivnih tehnologija u dizajnu, arhitekturi i graditeljstvu na Arhitektonskom fakultetu, kao proširenjem već postojećih interesa za 3D modeliranje i vizualizaciju u računalu. Od 2010. istražuje primjene digitalne proizvodnje u arhitekturi, a 2011. kao jedan od pionira primjene stolnih 3D printera u Hrvatskoj izrađuje stolni 3D printer zasnovan na RepRap projektu za svoje studente. Godine 2012. inicira pokretanje FabLaba u Zagrebu, prvog u Hrvatskoj i regiji, koji je 2013. službeno registriran kao udruga za promicanje digitalne proizvodnje. Od 2016. voditelj je EU projekta Make-IT u Hrvatskoj, koji potiče različite inicijative usmjerene prema edukaciji, problemima lokalnih zajednica te razvoju poduzetništva. 
 
Dr. sc. Igor Zjakić prvi je magistar znanosti grafičke tehnologije u Hrvatskoj. U siječnju 2005. godine doktorirao je na katedri Tisak na Grafičkom fakultetu s temom Optimizacija sustava rasterske reprodukcije u tisku. Od 2001. godine radi na Grafičkom fakultetu, gdje je postao docent na katedri Tisak te je nositelj nekoliko predmeta: Glavne tehnike tiska, Upravljanje ofsetnim tiskom, Tehničko uređivanje i vođenje naklade, Poslovni i zaštitni tisak, Quality Management in Printing, kao i na doktorskom studiju: Napredni tiskarski sustavi i Rasterski elementi u tisku.
Predsjednik je Hrvatskog društva grafičara. Godine 2006. postao je stalni sudski vještak za grafičku industriju u Republici Hrvatskoj. Autor je nekoliko udžbenika iz područja grafičke tehnologije i dizajna: Upravljanje kvalitetom ofsetnog tiska, Kolorimetrija u multimedijskim sustavima i Psihologija boja. Godine 2010. dobio je nagradu od IBC Cambridgea (UK) za jednog od 100 najboljih predavača u svijetu.

 

Početna stranica