Printfest 2015

Ambalaža
HR EN

3. - 4. 3. 2016., Hotel Sheraton Zagreb

 

U  završnici prvog dana Festivala, dodijeljene su nagrade za najbolje tiskarske proizvode CROprint i REGprint u Hrvatskoj i regiji.

Temeljeno na trinaestogodišnjoj tradiciji nagrađivanja najboljih ostvarenja u ambalažnoj industriji nagradama CROPAK  i REGPAK, nagrade CROprint i REGprint osmišljene su s ciljem isticanja značaja i nagrađivanja kvalitete tiskarskog proizvoda kao snažnog sredstva marketinga i promocije; nagrađivanja, isticanja i promoviranja kvalitetnih tiskara; motiviranja tiskara da prošire tehničke i kvalitativne granice tiskarske industrije; usmjeravanja korisnika tiskarskih usluga da biraju najbolje...

NOMINACIJE
Za nagrade u 2016. godini nominiran je 31 tiskarski proizvod iz Slovenije, Srbije i Hrvatske.

KATEGORIJE  I KRITERIJI OCJENJIVANJA
Svi relevantni elementi (odabir i grupiranje nominacija, kategorije,  kriteriji konkurentnosti, kriteriji ocjenjivanja, postupak ocjenjivanja, nagrađivanje...) definirani su Natječajem i pravilnikom CROprint i REGprint, dostupnima na ovim stranicama.
Istovrsni proizvodi grupirani su u  četiri osnovne kategorije: Reprezentativni tiskarski proizvod, Tvrdi uvez, Meki uvez i Rokovnici.

U posebnoj kategoriji Tisak iz arka – kvaliteta otiskivanja prema standardu 12 647-2:2013 i europskim preporukama kvalitete ocjenjivan je arak prije bilo kakvih postupaka dorade s unaprijed definiranim otisnutim stripovima po cijeloj dužini arka, u laboratoriju Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Raznovrsni tiskarski proizvodi ocjenjivani su pojedinačno.

CROprint GODINE
Za nagradu CROprint GODINE konkurirale su tiskare koje su nominirale najmanje pet proizvoda, što je procijenjeno kao dovoljan uvjet za pokazivanje svestranosti tiskare s aspekta širine asortimana.

NAGRADE
U osnovnim kategorijama nagrada se dodjeljivala najbolje ocijenjenom proizvodu.

U kategoriji pojedinačnih proizvoda nagrada se dodjeljivala nominacijama koje su osvojile minimalno 75 % od ukupno mogućeg broja bodova.

U posebnoj kategoriji Tisak iz arka – kvaliteta otiskivanja prema standardu 12 647-2:2013 i europskim preporukama kvalitete nagrada se dodjeljivala nominaciji koja je osvojila minimalno 80 % od ukupno mogućeg broja bodova.

U kategoriji za CROprint GODINE nagrađena je ukupno najbolje ocijenjena tiskara s obzirom na nominiranu grupu proizvoda.

Vjerujemo da će nagrade ovogodišnjim sudionicima natječaja biti dodatna motivacija za još uspješniju godinu, još više klijenata te za nove iskorake na uvijek dinamičnom i rastućem tržištu.

Pregled dobitnika nagrada CROprint i REGprint možete pogledati ovdje.

 

Početna stranica