Young Balkan Designers 2022: Life Hacks for Health and Wellbeing

Novo izdanje regionalnog natječaja Young Balkan Designers 2022 poziva mlade dizajnerice i dizajnere iz regije, te druge kreativce do 35 godina starosti, da od 8. prosinca 2021.godine, do 20. siječnja 2022. godine prijave svoja rješenja kao odgovor na ovogodišinju temu “Life Hacks”.


Ovim pozivom traga se za domišljatim i duhovitim dizajnerskim rješenjima, projektima, predmetima, konceptima, uslugama, scenarijima i izumima koji doprinose zdravom i održivom načinu života i blagostanju korisnika, pokreću razgovor o alternativnim “dizajnerskim prečicama” (hakovima) ka  kvalitetnijem svakodnevnom životu: kod kuće, u školi ili na poslu, u javnosti, u našim intimnim i zajedničkim prostorima, urbanim i ruralnim sredinama, u našem fizičkom i digitalnom okruženju.

Prijaviti se mogu pojedinci i timovi iz sljedećih zemalja: Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Grčka, Mađarska, Makedonija, Crna Gora, Rumunjska, Slovenija, Srbija i Turska. Svaki učesnik i učesnica mogu se prijaviti na više projekata, na način da se za svaku novu prijavu popunjava nova elektronska prijava.

Dizajneri i dizajnerice mogu dostaviti inovativna rješenja za namještaj, rasvjetu, elemente interijera, predmete za svakodnevnu upotrebu, inovacije urbanog vrtlarstva, didaktičke igračke i alate, modne dodatke, uredski materijal, školsku opremu, kućni pribor, tekstil, zaštitnu opremu, modnu odjeću, inovativne i ekološke materijale i postupke; urbane servise, dizajnerske usluge; digitalna rješenja za unaprjeđivanje svakodnevnog života; inovativni dizajn i scenarije proizvodnje koji nude ekonomski i socijalno održiva rješenja za lokalne probleme, kako u urbanim, tako i u ruralnim sredinama.

Više informacija
Datum objave: 11.12.2021., 8:22