Ova dva trenda ambalaže definiraju 2022.

Intervju koji je održan na proleljnom događaju IME West, koji je u vlasništvu i organiziran od strane kompanije Informa Markets i uključuje WestPack, je sumiran.
Sara Soliman iz IME West News Desk-a je pitala Lisu McTigue Pierce, izvršnu urednicu Packaging Digest-a, o ambalažnim trendovima i šta je uzbudljivo na obzorju. Lisa govori o dva glavna trenda koji utječu na gotovo svakog profesionalca za ambalažu na ovaj ili onaj način: održivost i automatizacija, kao i o budućnosti koju ona predviđa.

Održivost je ugrađena u gotovo sve što se danas događa u ambalaži; od dizajna ambalaže, boca, zatvarača, fleksibilnih vrećica, pa sve do energetske efikasnosti na liniji za pakiranje, strojeva koji stavljaju proizvod u ambalažu. Dobra vijest je da ovih dana ima toliko napretka u toliko segmenata održivosti ambalaže, gotovo na dnevnoj bazi.

Još jedan veliki trend s kojim se suočavaju inženjeri za ambalažu je da se pobrinu da imaju najefikasniju automatizaciju u svojim proizvodnim pogonima. Moraju unijeti proizvod u najbolju ambalažu koju mogu i pripremiti ga za otpremu do konačnog odredišta. Ovo je tajna u proizvodnji ovih dana jer operacije pakiranja direktno utječu na profitabilnost proizvoda, kada se uradi kako treba.

Jedna od stvari koja Lizu uzbuđuje u industriji ambalaže je da usprkos svim zaista super stvarima koje smo već́ videli tijekom nekoliko desetljeća, svim tim naprecima, to nije ništa u usporedbi s onim što dolazi. Većina ljudi koji rade u industriji ambalaže su apsolutno strastveni u onome što rade, i uvijek se žele pokušati poboljšati.

Datum objave: 9.7.2022., 13:50