Održani Intergrafika i Modernpak


Dva tradicionalna bienalna sajma, 24. međunarodni sajam grafičke industrije i papira, Intergrafika i 29. međunarodni sajam ambalaže i pakiranja, Modernpak održani su 31. 5. do 2. 6. u dva paviljona na Zagrebačkom velesajmu.

Na sajmovima, u dva paviljona, 8A i 9 izlagalo je ukupno 65 izlagača iz 13 zemalja (Austrija, Belgija, Francuska, Hrvatska, Italija, Kanada, Mađarska, Nizozemska, Njemačka, Slovenija, Švicarska, Španjolska, Velika Britanija i Sjeverna Irska).

Na jednom mjestu okupili su se svjetski i domaći proizvođači opreme, gotovih proizvoda i pomoćnih materijala iz područja grafičke industrije, industrije papira, ambalaže i pakiranja, a posjetitelji su mogli vidjeti koji su najnoviji trendovi i inovacije iz obje industrije.
Važno mjesto na sajmu imale su i stručne obrazovne institucije. Predstavili su se tako i Grafički fakultet iz Zagreba kao i Škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju.
Intergrafika i Modernpak komplementarni su sajmovi, koji zaslužuju veće prepoznavanje od strane struke jer kako je na otvorenju naglasio i prof. dr. sc. Klaudio Pap, dekan Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, uz svu današnju tehnologiju ništa ne može zamijeniti stvarni doživljaj rada sa strojevima i ljudima koji se mogu doživjeti na sajmu.
Sajmove je otvorio gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić, a ulaz je za posjetitelje bio besplatan.

Datum objave: 31.5.2017., 11:06