Graphic Packaging Holding Company preuzima AR Packaging Grupu

Američki Graphic Packaging International završio je akviziciju AR Packaging Grupe, koja je ujedno i vlasnik AR Packaging Croatia, odnosno bivše Istragrafike. AR Packaging Grupa jedan je od vodećih europskih proizvođača kartonskih ambalažnih rješenja za robu široke potrošnje, s neto prodajom od oko 1,1 milijarde dolara te 5.000 djelatnika i 30 tvornica u 13 zemalja.

"Provedena akvizicija dio je misije GPI-a kako bi se povećao broj kupaca u odabranim tržišnim segmentima, a time će se ujedno ojačati pozicija ovih dviju grupa u globalnim razmjerima, ali i inovacijske sposobnosti koje daju dodanu vrijednost za kupce diljem svijeta. Ovime je dobivena velika prilika za GPI-evo europsko poslovanje nadopunjujući postojeću pokrivenost zapadnoeuropskih tržišta, s dobro opremljenim pogonima AR Packaginga u istočnoj i srednjoj Europi te Skandinaviji. Nadalje, globalni otisak uključit će i jaču prisutnost u Aziji i Africi", ističu iz AR Packaging Grupe.

Graphic Packaging Holding Company, sa sjedištem u Atlanti u američkoj državi Georgia, predana je u opskrbi tržišta komercijalnom ambalažom koja je jedinstvena u svijetu.

Kompanija je lider u rješenjima za ambalažu na bazi kartonskih vlakana primjenjivih za široku paletu proizvoda tvrtki koje se bave proizvodnjom hrane, pića i pružanjem usluga prehrane te tvrtki drugih potrošačkih proizvoda.
Kompanija djeluje na globalnoj razini, jedna je od najvećih proizvođača komercijalne kartonske i papirnate ambalaže za prehrambene proizvode u SAD-u te drži vodeću tržišnu poziciju u proizvodnji recikliranih, craft i bijeljenih kartona.
Datum objave: 3.11.2021., 16:41