Novosti iz ambalažne i grafičke industrije

27.11.2021.

U Rovinju se okupili hrvatski agencijski lideri

Od analiza podataka važnih za agencijsku perspektivu i komunikacijsku industriju u cjelini do pogleda u budućnost: vodeće osobe hrvatske komunikacijske industrije okupile su se u Rovinju te nazdravile kreativnosti, ustrajnosti i postignutim uspjesima.


21.11.2021.

U Francuskoj od 1. 1. 2022. zabranjena plastična ambalaža za većinu voća i povrća

Francuska će od 1. siječnja 2022. godine zabraniti upotrebu plastične ambalaže za gotovo sve voće i povrće, nastojeći smanjiti količinu plastičnog otpada.
16.11.2021.

Predstavljeno prvo istraživanje o zelenoj tranziciji hrvatskog gospodarstva

Analiza spremnosti hrvatskih poduzeća na zelenu tranziciju za klimatsku neutralnost, koju su proveli Hrvatska gospodarska komora i konzultantska tvrtka Apsolon, pokazala je da više od 60% tvrtki ne percipira zelenu tranziciju kao priliku.
03.11.2021.

Graphic Packaging Holding Company preuzima AR Packaging Grupu

Američki Graphic Packaging International završio je akviziciju AR Packaging Grupe, koja je ujedno i vlasnik AR Packaging Croatia, odnosno bivše Istragrafike. AR Packaging Grupa jedan je od vodećih europskih proizvođača kartonskih ambalažnih rješenja za robu široke potrošnje, s neto prodajom od oko 1,1 milijarde dolara te 5.000 djelatnika i 30 tvornica u 13 zemalja.
25.10.2021.

Odabrani Effie Awards Europe finalisti

Žiri natjecanja Effie Awards Europe među finaliste uvrstio je čak 50 projekata – a među njima su i tri projekta iz Hrvatske!

14.10.2021.

Novo izdanje mjesečnog newslettera Svjetske organizacije za ambalažu

 
Ovaj broj donosi pregled događanja u svijetu ambalaže.

02.10.2021.

Pentawards bronca i certifikat izvrsnosti za Design Bureau Izvorka Jurić

Na ovogodišnjem Pentawardsu – globalnom natjecanju u dizajnu ambalaže, Design Bureau Izvorka Jurić osvojio je Pentawards Bronze Award i Pentawards Certificate of excellence
28.09.2021.

Studiju Tumpić/Prenc prva i druga nagrada na ovogodišnjem Zagreb Design Weeku

I ove je godine veliki uspjeh na Zagreb design weeku postigao rovinjski Studio Tumpić/Prenc, koji se plasirao u sam vrh kategorije grafičkog dizajna. Kreativni je trojac Studija s radom “Otkrivanje ‘mikrosvijeta’ biodinamičkih vina” osvojio prvu nagradu, dok je s radom “Lab’Bel 10 years” zauzeo drugo mjesto.

26.09.2021.

Studiu Sonda zlato na BalticBestu!

Na festivalu kreativnosti BalticBest,  međunarodni žiri koji je radove procjenjivao prema kriterijima originalnosti i kvalitete kreativnog procesa, Studiu Sonda dodijelio je zlatno odličje u kategoriji General marketing – Marketing u doba pandemije, a za kampanju 100% COVID FREE PUTOVANJE.


08.09.2021.

Studio Tumpić/Prenc ponovno osvojio prestižni Red Dot

Nagrađeni dizajn etikete Vina Šuran uz pomoć povečala dočarava mikrokozmos biodinamičkih vina tretiranih samo prirodnim pripravcima


05.09.2021.

On line seminar „Packaging in modern world“

Svjetska organizacija za ambalažu (WPO) nastavlja sa svojim edukacijama.


25.08.2021.

UNICEF-ova utrka Mliječna staza 2021. – Tisuće staza za jedan cilj

UNICEF-ova utrka Mliječna staza svake godine okuplja tisuće trkača, rekreativaca, hodača, obitelji, djece, navijača, volontera i osoba iz javnog života koji zajedno doprinose ostvarenju humanitarnog cilja.


03.08.2021.

Nacrt konačnog prijedloga Zakona o autorskom i srodnim pravima ide u drugo čitanje u Hrvatski Sabor

Cilj je novog Zakona modernizacija nacionalnog sustava zaštite autorskog i srodnih prava u skladu s potrebama suvremenog digitalnog društva i razvojem odgovarajućeg pravnog okvira Europske unije.


26.07.2021.

Natjecanje za mlade nade Golden Drum festivala otvoreno je za natjecatelje iz cijelog svijeta

Golden Drum Festival nastavlja podržavati nadarene pojedince na njihovom putu do uspješne karijere, prenoseći im znanje te mogućnost korištenja platforme na kojoj strastveni mladi kreativci do 30 godina mogu pronaći inspiraciju, razviti kreativne vještine, steći uvid u industriju te istražiti probleme i ideje koje će Re: Oblikovati budućnost industrije – ponovno aktualno natjecanje mladih bubnjara uvodi  promjene.
19.07.2021.

Rezultati poziva za izlaganje u HDD galeriji u sezoni 2022


Stručni savjet Galerije Hrvatskog dizajnerskog društva u sastavu: Zlatko Kapetanović, Maroje Mrduljaš, Sunčica Ostojić, Andrea Hercog, Luka Borčić te voditelj galerije Marko Golub, uz izostanak člana Savjeta Slavena Tolja, odabrao je jedanaest izložbi koje će se u sklopu galerijskog programa Hrvatskog dizajnerskog društva realizirati u 2022. godini. Cjeloviti popis, okvirno raspoređen prema programskim linijama HDD galerije pročitajte u nastavku.


StarijeNovije