Časopis REGprint - broj 3, rujan 2015.

Uvodnik

Postanite prvi dobitnici nagrada CROprint i REGprint!

Sažeci

Intervju

Drena Milijević, ravnateljica Instituta za ambalažu i tiskarstvo Tectus-IatT, Zagreb

PRINT.Fest 2016 - Dani s Gospodinom Printom

U ožujku sljedeće godine DOMAĆA I regionalna tiskarska industrija okupit će se na prvom festivalu tiska PRINT.Fest 2016 – Dani s Gospodinom Printom, koji će kroz stručna događanja ponuditi uvid u aktualno stanje i perspektivu daljnjeg razvoja tiskarstva, a nagrađivanjem najboljih tiskarskih ostvarenja nagradama CROprint i REGprint istaknut će se važnost promišljanja i realizacije kvalitetnog tiskarskog proizvoda. Cilj je da Dani s Gospodinom Printom postaju tradicionalno godišnje okupljanje i pu

Naglasak

Tisak za suvremeno tržište

Tiskani medij i dalje nezamjenjiv

Ulaganja

Zašto jedva čekam Drupu 2016

Svjetska iskustva

Canon Business and Innovation Scan

Usluga Business and Innovation Scan predstavljena je 2012. godine i povjerljivo je rješenje za reviziju poslovanja koje omogućuje pružateljima usluga tiska da pregledaju i prilagode svoje poslovne strategije. Do danas je uslugu koristilo više od 200 korisnika širom Europe, uključujući korisnike iz internih odjela za tisak u tvrtkama, kao i korisnike koji se bave transakcijskim ispisom i izravnom poštom.
Kad obavi skeniranje poslovanja, korisniku se stavljaju na raspolaganje prilagođeni a

Ink jet – umjetnost ili znanstvena fantastika?

Iz grafičke industrije Hrvatske

Svijetla budućnost tiska je neupitna

Info svijet

Info regija

Info Hrvatska

Tisak

Termosublimacija: proces čije je vrijeme stiglo

Strojevi, uređaji, oprema

Pojednostavljen proces pripreme za tisak

Tvrtka Canon predstavila je najnoviju inačicu programskog paketa PRISMAprepare, oznake 6.2. Riječ je o potpuno integriranom programskom paketu za pripremu dokumenata vrste “sve u jednom” koji pojednostavljuje proces pripreme od sastavljanja do produkcije.

Canon imagePress C10000VP

Canon Europe, vodeći svjetski dobavljač slikovnih rješenja, u rujnu ove godine predstavio je novu seriju s vrha svoje ponude digitalnih tiskarskih strojeva – imagePRESS C10000VP, svoj prvi digitalni tiskarski stroj u boji brzine 100 stranica po minuti.

Sistrade® Web2Print

Rješenje za optimizaciju poslovanja

Jeste li zasićeni dugotrajnim izradama ponuda? Primate li beskonačne upite vezane uz narudžbe? Ili gubite posao dok druge tvrtke nude online narudžbe? Rješenje Web2Print portugalske tvrtke Sistrade nudi odgovor na navedene probleme.

AGFA termalne CTP ploče

Agfa nudi velik izbor kvalitetnih termalnih CTP ploča namijenjenih za CTP uređaje s laserom valne dužine 830 nm. Ponuda uključuje standardne kemijske :Thermostar P970 i :Energy Elite Pro ploče, niskokemijske :Amigo TS, beskemijske :Azura TS i :Azura TU ploče i beSprocesne :Azura TE ploče. Sve ploče koriste visokokvalitetan elektrokemijski obrađen i anodiziran aluminij poznat po odličnim litografskim svojstvima.

Tisak i okoliš

Gubi li se interes za smanjenje ugljičnog otiska?

Marija Pujo Tadić, dopredsjednica Hrvatske udruge za smanjenje ugljičnog otiska (HU-CO2), Zagreb

Hrvatska ima gotovo najnižu emisiju ugljičnog dioksida po stanovniku EU

Grafička i ambalažna industrija, svaka na svoj način, ako su organizirane po načelima energetske učinkovitosti, imaju važnu ulogu u ukupnom smanjenju emisija CO2 Republike Hrvatske i stoga im je I S TOG ASPEKTA neophodno posvetiti punu pažnju.

Tko je tko u grafičkoj industriji

Pojmovnik

Popis sajmova