Časopis REGprint - broj 1, ožujak 2014.

Sadržaj

Intervju

D. Zwang

Tisak – sastavni dio globalne komunikacije

Svjetska iskustva

Harmonija tiska i digitalnih medija

Preživljavanje najprilagođenijih

Iz grafičke industrije Hrvatske

Cjelovita slika digitalnog tiska

Info svijet

Info regija

Info Hrvatska

Ulaganja

Light Kokot

Iz grafičke industrije Hrvatske

Važno je biti netipičan!

Strojevi, uređaji, oprema

Screen Europe i MCA PRO

Novi standardi u tisku velikih formata

Najnoviji Screenov plošni pisač velikih formata Truepress Jet W3200UV, ispisujući s minimalno 10 prolaza, pruža odličnu kvalitetu tiska pri brzini od 85m2/h. Visoka preciznost kapljičnog ispisa omogućava lentikularni tisak u 3D-u i prozirni višeslojni tisak pri većim brzinama, što ga čini komercijalno isplativim. Nema sumnje da je Truepress Jet W3200UV postavio novi standard na tržištu velikih formata.

Stabilan i pouzdan dobavljač

Kontinuitet za “veliko”

Grafik.net ostaje na tržištu pouzdan i stabilan dobavljač unatoč krizi i lošoj gospodarskoj situaciji. Već su 13 godina kontinuirano u ponudi te tvrtke “veliki” brendovi koji su nositelji kvalitetnih rješenja, lideri u novim tehnologijama s proizvodima koji donose profit.

Océ PRISMA

Canon i Océ - dobitna kombinacija

Na ovogodišnjem skupu “d PRINT - trendovi u digitalnom tisku” Canon je sudjelovao kao sponzor i sa stručnim predavanjem na temu tiska velikog formata. Rob Koenen i Oleksandr Makovsky, obojica iz Canon CEE, predstavili su cjelovit pristup Canona i Océa tom brzorastućem tržištu. Predstavili su rješenja koja na području ispisa velikog formata pružaju kvalitetu bez kompromisa, produktivnost i pouzdanost.

Fujifilm-vrijednost proizašla iz inovacija

Na proteklom d PRINT-u Fujifilm je predstavio snagu i mogućnosti ink jet tiska te prikladna rješenja za komercijalni tisak, sign&display sektor, kao i rješenja tiska u ambalažnoj industriji.

Termalne AGFA CTP konfiguracije

Agfa nudi velik izbor kompletnih CTP konfiguracija koje uključuju :Avalon termalne CTP osvjetljivače s laserom valne dužine 830 nm, :Apogee softver koji upravlja cjelokupnim procesom izrade ploča i izlaznu jedinicu prilagođenu tipu ploča koju korisnik želi koristiti.

Sudsko vještačenje

Problemi kod definiranja usluge grafičkog dizajna

Grafički dizajn

Radiant Orchid boja godine

Boja u oblaku

Prikaz

“Opasnosti i štetnosti u grafičkoj industriji”

Pojmovnik

Tko je tko u grafičkoj industriji

Popis sajmova