Časopis REGprint - broj 4, prosinac 2013.

Sažeci

Intervju

H. Grjotheim - Tiskarska industrija ima još mnogo toga reći

Svjetska iskustva

Vrijeme je za nove strategije i diversifikaciju ponude tiskara

Ekonomska situacija i financijska kriza koju osjećamo u posljednjih nekoliko godina nisu poštedjele ni grafičku industriju. Pružatelji tiskarskih usluga još se uvijek suočavaju sa smanjenjem potražnje i ograničenim mogućnostima financiranja. Zbog toga su mnogi bili prinuđeni ponovo razmisliti o svojoj strategiji.

Naglasak

U EU smo ušli educirani, prekapacitirani, a bez posla

Iz grafičke industrije Hrvatske

Stanje u hrvatskoj grafičkoj industriji

Info svijet

Info regija

Info Hrvatska

Ulaganja

Prednosti i zamke EU financiranja

Svjetska iskustva

Konkurentnost putem ulaganja u suvremen automatiziran hodogram proizvodnje...

Radni tijek danas za konkurentnost sutra

S jedne strane, tvrtke pokazuju pozitivno stajalište prema tehnološkom razvoju. Smatraju ga poželjnim jer znatno ubrzava procese i smanjuje troškove, s druge strane pokazalo se također kako je većina poduzetnika nedovoljno obaviještena o stvarnim mogućnostima i efektima tehnološkog unaprjeđenja poslovanja

Strojevi, uređaji, oprema

Novo proljeće digitalne tehnologije

Xerox uređaji za digitalni tisak pomažu tiskarima da ostanu konkurentni

Xerox rješenja za optimizaciju poslovanja

Rast ispisa u boji predstavlja poslovni cilj većine tiskara. Dva nova Xerox sustava za digitalni ispis olakšavaju dobivanje unosnijih poslova koji obuhvaćaju aplikacije od fotoknjiga i brošura pa do tiskovina za potrebe direktne pošte i kataloga.

Canonova rješenja širokog formata

Najširi portfelj u industriji

Od 1. listopada ove godine Canon CEE preuzeo je potpunu odgovornost za poslovanje Océa (s izuzetkom proizvoda s neprekinutim ulaganjem) u 24 zemlje u regiji CENTRALNE i istočne europe. Komercijalne aktivnosti s kombiniranim portfeljom Canona i Océovih proizvoda iz kategorija profesionalnog tiska i ispisa širokog formata sada obavlja kombinirana mreža partnera koja surađuje s lokalnim podružnicama ili predstavništvima Canona CEE.

Tisak

Prednosti UV tehnologije

AGFA UV pisači velikog formata

Agfa nudi izuzetno širok izbor profesionalnih UV pisača velikog formata i gotovo neograničene mogućnosti primjene. AGFA UV pisači ističu se izuzetnom kvalitetom i povoljnom cijenom otisaka, velikom brzinom tiska, pouzdanim radom te jednostavnim rukovanjem i održavanjem.

Tisak i okoliš

EKO etiketa – da ili ne

Tko je tko u grafičkoj industriji?

Pojmovnik

Popis sajmova