Časopis REGprint - broj 3, rujan 2011.

Sažeci

Intervju

Certifikat kao dokaz kvalitete

Naglasak

Transpromo - magija trećeg milenija

Svjetska iskustva

Započnite dan razmišljajući kao poduzetnik-početnik

U današnjoj industriji koja se tako brzo mijenja, čak je i tvrtkama koje dugo i uspješno posluju potreban način razmišljanja poduzetnika-početnika. Nove prilike stalno se otvaraju, ali mora vam prijeći u naviku da ih tražite.

Info Svijet

Info Regija

Info Hrvatska

Iz grafičke industrije Hrvatske

Oliver Tabak, direktor tvrtke Grafik Zagreb d.o.o., Zagreb

Tražit će se usko profilirane tiskare

Grafički dizajn

Kozolist – boja godine!

Strojevi, uređaji, oprema

Detekcija dvostrukog arka

Xeikonov svijet digitalnog tiska

Majstori svog zanata

Digitalni tisak danas uspješno i učinkovito odgovara na različite izazove i ispunjava sve veće potrebe kupaca. Zbog toga oprema mora biti pripremljena za male naklade, vrijeme izrade kratko, a isporuka u dogovorenom roku. Danas je sve te zahtjeve moguće ispuniti zahvaljujući digitalnom tisku.

Pravim rješenjem do zarade

Široki format – za svakoga ponešto

Dok promišlja tržišne trendove iz 2009. i 2010. godine, Yuichi Miyano, direktor odjela za tisak velikog formata u tvrtki Canon Europe, veseli se vedroj budućnosti sektora tiska širokog formata.

Nove mogućnosti uz već dokazanu pouzdanost

Činjenica da je NexPress deset godina nakon lansiranja još uvijek nevjerojatno popularan puno govori o kvaliteti izrade i tehnologije koju su u njegov razvoj uložili Heidelberg i Kodak. No, možda je jedna od njegovih najvećih prednosti to što je tako koncipiran da korisnicima omogućuje neprestano on-site nadograđivanje stroja u skladu s potrebama tržišta i razvojem tehnologije.

Digitalni tisak u tekstilnoj industriji

Budućnost digitalnog tiska nazire se u… tekstilu?

Tradicionalno korištena tehnologija sitotiska nažalost, više ne udovoljava kriterijima i zahtjevima dinamičnog tržišta tekstilne industrije. Prepoznavši dugoročni razvojni potencijal digitalnog tiska u tekstilnog industriji, tirolska je tvrtka Durst Phototechnik AG, razvila posebno rješenje za primjenu u spomenutom sektoru

:Jeti 3020 Titan UV flat bed pisač

Veliki pisači, velikih mogućnosti

:Anapurna i :Jeti pisače velikog format odlikuje robustan dizajn, pouzdan rad, odličan omjer kvalitete i brzina tiska i neograničena mogućnost unutrašnjih i vanjskih primjena: tisak plakata, banera, billboarda, POS displeja, backlita, zastava, oslikavanje interijera, oslikavanje vozila...

Novi Horizon(ti) u zaštiti okoliša

Horizon je razvio potpuno automatski visokoučinkoviti stroj za savijanje araka AFC 746F, vrlo niske potrošnje električne energije koja se postiže modernom servo tehnologijom.

FOLIANT Gemini C 400A

Laminator za digitalni tisak

FOLIANT Gemini C 400A je potpuno automatizirani laminator razvijen posebno za potrebe industrije digitalnog tiska. Stroj je opremljen pneumatskim sustavom laminacijskih valjaka čiji se pritisak regulira kontrolnim vijcima. Unutar okvira stroja integriran je mali kompresor. Stroj je dizajniran za rad s podlogama maksimalne širine do 380 mm i predstavlja idealan izbor za profesionalnu jednostranu laminaciju u digitalnim tiskarama.

Ulaganja

Tehnologija za odabrane

Pojmovnik

Tko je tko u grafičkoj industriji

Popis sajmova

Naslovnice