Časopis REGprint - broj 2, lipanj 2011.

Sažeci

Intervju

Suvremenom tehnologijom do vrhunske kvalitete

Naglasak

E-uređaji – (ne)prijatelji tiska

Svjetska iskustva

David Preskett, direktor odjela tiska za područje Europe u tvrtki Canon Europe

Na čelu promjene mora biti vizija rukovodstva

Kako mjeseci prolaze, postaje izgledno da će, iako većina zapadnih zemalja polako izlazi iz recesije, oporavak ovaj put biti postupniji i manje predvidljiv nego tijekom prethodnih gospodarskih kriza. Donosimo predviđanja o redefiniciji uloge tiska i tiskara na suvremenom tržištu iz pera Davida Presketta, direktora odjela tiska za područje Europe u tvrtki Canon Europe.

Info Svijet

Info Regija

Info Hrvatska

Iz grafičke industrije Hrvatske

42 godine uz Vaše ideje

Kerschoffset su osnovali Zvonko i Marija Kerš 1969. godine, nastavljajući obiteljsku tradiciju još iz davne 1930. godine. Dugogodišnja tradicija tako je postala temelj uspjeha tvrtke Kerschoffset. Ulažući neprestano u tehnologiju kao i u ljudski potencijal, ona danas broji 150 zaposlenika. Stručni tim Kerschoffseta na čelu sa direktorom Danijelom Keršom konstantno usavršava i upotpunjuje proizvodni proces tvrtke.

Nastavljen pad proizvodnje

Usred još jednog “sušnog” perioda investiranja, predstavljen je i 50. kupac CTP sustava - banjalučka tvrtka Markes

Zaljubljeni u tisak

Tvrtka Grafik.net posluje već 10 godina s glavnim uredom u Zagrebu, jednim u Sarajevu i preko 80 klijenata u široj regiji. Svojom raznovrsnom ponudom opreme, stručnim savjetovanjem i pouzdanim servisom u mogućnosti su ponuditi cjelovita grafička rješenja kupcima.

Rezač Zünd M-800 studentima omogućava da konkretno uzmu u ruke ono što su osmislili u virtualnom prostoru. Na taj način vide gdje su im nastale pogreške

Instalacija specijaliziranog softvera na Grafičkom fakultetu u Zagrebu

Strojevi, uređaji, oprema

:JETI pisači. Pod ovim imenom grupirani su industrijski flat bed i roll-to-roll pisači s UV, solventnim i sublimacijskim tintama

AGFA kompletna rješenja za tisak velikih formata

Cilj je zauzeti vodeći položaj

Tvrtka Canon Europe i Océ predstavili su svoje prvo zajedničko rješenje – seriju imagePRESS C7010 VPS. Taj zajednički razvijen proizvod važan je korak naprijed u suradnji Canona i Océa jer dokazuje sinergiju aktualnih napora na polju istraživanja i razvoja te njihovim klijentima jamči pristup najboljoj tehnologiji u tiskarskoj industriji.

Rapida 75 E kompaktna i ekološka

Ekonomičnost i ekologija

Želite li uštedjeti dragocjeni prostor i skupu energiju? Onda je moderna i ekonomična Rapida 75E pravo rješenje za Vas. „E“ je oznaka za ekonomiju i ekologiju, dakle za ekonomičnost proizvodnje i zaštitu okoliŠA. Rapida 75E ima mnogo toga ponuditi na oba ta područja.

Zašto digitalni tiskarski stroj Xeikon?

Jedno od temeljnih pitanje na koje je potrebno naći odgovor prilikom investicije u digitalni tiskarski stroj svakako se odnosi na format tiskovne podloge – rola ili arak? Produktivnost je najznačajniji element skoro svakog proizvođača i zahvaljujući brzom ispisu iz role Xeikonovi strojevi su sposobni odgovoriti na vrlo zahtjevne poslove velikih naklada.

Idealno rješenje za uvez knjiga na zahtjev

Novi Horizonov sustav za tvrdi uvez knjiga HCB-2 je jedinstven stroj za lijepljenje knjižnog bloka i ukoričavanje. Zahvaljujući jedinstvenoj Horiznovoj tehnologiji “Touch&Work” i činjenici da se za doradu ne koristi tekuće ljepilo, rad sa strojem je krajnje jednostavan i čist.

Laminator za digitalni tisak

FOLIANT Gemini C 400A je potpuno automatizirani laminator razvijen posebno za potrebe industrije digitalnog tiska. Stroj je opremljen pneumatskim sustavom laminacijskih valjaka čiji se pritisak regulira kontrolnim vijcima. Unutar okvira stroja integriran je mali kompresor. Stroj je dizajniran za rad s podlogama maksimalne širine do 380 mm i predstavlja idealan izbor za profesionalnu jednostranu laminaciju u digitalnim tiskarama.

Nova platforma za pristup stručnim znanjima

Xeikon je početkom godine predstavio Xeikon Auru, novi program koji objedinjuje sve kompanijine partnere pod jednu platformu. Kao rezultat, klijenti će dobiti pregledan pristup svim testiranim i odobrenim rješenjima koja se nude kroz Xeikonovu razgranatu mrežu industrijskih partnera.

Savjetovanja, sajmovi, izložbe

Intergrafika (i Modernpak) 2011 – posjećenost dvostruko veća od Drupe!?

Uspješno izlaganje Merus-HR d.o.o. na sajmu Intergrafika & Modernpak

Za nama je još jedan biJenalni regionalni događaj grafičke i ambalažne industrije – dva sajma pod jednim krovom – Intergrafika i Modernpak. Doduše, u nešto manjem obujmu nego proteklih godina, ali zato jednako ozbiljno shvaćen od strane posjetitelja i pripremljen od strane izlagača. Ukoliko ste ove godine kojim slučajem propustili posjetiti sajmove donosimo Vam kratak osvrt na živahno događanje na izložbenom prostoru tvrtke MERUS-HR d.o.o.

Sa sajamske pozornice

Pojmovnik

Tko je tko u grafičkoj industriji

Popis sajmova