« Povratak na sadržaj Broj 3 | Godina 2017

Océ VarioPrint 6000 TITAN

Povećanje produktivnosti i mogućnost tiska na različite medije

Canon Europe, svjetski dobavljač foto i ispisnih rješenja, je nedavno predstavio novu seriju monokromatskih produkcijskih tiskarskih strojeva za tisak na pojedinačne listove Océ VarioPrint 6000 TITAN.
Tehnologija razvijena za novu seriju VarioPrint 6000 pomoći će davateljima usluga tiska (PSP-ovima) iz komercijalnog i transakcijskog segmenta te izdavaštva da brzo tiskaju crno-bijele dokumente visoke kvalitete korištenjem bogatije palete medija različite mase i formata.
Novi tiskarski strojevi, koji podržavaju tisak do 10 milijuna dokumenata veličine A4 mjesečno, savršeni su za sve proizvođače komercijalnih tiskanih materijala, knjiga i transakcijskih dokumenata, kao i interne grafičke odjele. Serija Océ VarioPrint 6000 TITAN nudi niz mogućnosti završne obrade uključujući izradu brošura, savršen uvez, uvez vrpcom, bušenje rupa i obrezivanje. Uz to nudi i otvoreno sučelje Document Finishing Device (DFD) radi dodatnih mogućnosti povezivanja s kompatibilnim uređajima za završnu obradu drugih proizvođača kad je to potrebno.
U seriji je na raspolaganju čak 11 modela – standardni modeli VarioPrint 6180 TITAN, 6220 TITAN, 6270 TITAN i 6330 TITAN koji se razlikuju po brzini, zatim njihove izvedenice dizajnirane za transakcijski tisak (modeli VarioPrint 6180 TP TITAN, 6220 TP TITAN, 6270 TP TITAN i 6330 TP TITAN) kao i tri modela “MICR” posebno osmišljena za sigurni tisak (VarioPrint 6180 MICR TITAN, 6220 MICR TITAN, 6270 MICR TITAN).

Nenadmašna brzina
Oslanjajući se na postignuća prethodne serije VarioPrint 6000+, povećana maksimalna brzina tiska od 328 A4 slika u minuti u najkvalitetnijem načinu rada znači da je tjedno moguće otisnuti više od 30 000 dodatnih slika ukoliko se posao obavlja u jednoj smjeni. Korisnici imaju na raspolaganju mogućnost korištenja modela sa sporijim tiskom, uz povećanje brzine po potrebi – kupovinom privremene licence za veću brzinu tiska kako bi se uspješno nosili s kratkoročnim ili sezonskim povećanim opterećenjima.
Novi tiskarski strojevi iz serije TITAN utemeljeni su na poznatoj platformi Océ VarioPrint 6000 koja je, kad je bila predstavljena prije desetak godina, postavila nove standarde monokromatske digitalne produkcije. Njena jedinstvena tehnologija dvostranog tiska Gemini Instant do danas nije nadmašena.
Tiskarski strojevi Océ VarioPrint 6000 TITAN optimizirani su za najširu ponudu medija u povijesti
Serija Océ VarioPrint 6000 TITAN predstavlja korjenit redizajn tiskarskog stroja s ultrarobusnim čeličnim kućištem koje odgovara industrijskom okruženju, olakšanim održavanjem i maksimalno povećanom iskoristivošću stroja.
Veću produktivnost omogućuju i proširene funkcionalnosti poslužitelja za ispis PRISMAsync v7 serije TITAN koji omogućuje napredno zakazivanje tiska do osam sati unaprijed radi tiskanja bez nadzora. Dodatni alati poput aplikacije PRISMAsync Remote Manager za daljinsko upravljanje putem pametnih uređaja i novog servisa u oblaku PRISMAlytics Dashboard, povećavaju produktivnost, omogućujući daljinsko upravljanje i nadzor nad većim brojem strojeva. Utemeljenost na sustavu Windows 10, provjera autentičnosti korisnika i konfigurabilno korisničko sučelje samo su neke od funkcionalnosti koje pridonose sigurnosti uređaja.

Tisak na najraznovrsnije medije – uključujući i vrlo lagane
Novi tiskarski strojevi iz serije Océ VarioPrint 6000 TITAN optimizirani su za najširu ponudu medija u povijesti te serije s ciljem da davatelji usluga tiska prošire svoje djelovanje i iskoriste nove komercijalne prilike. Nova mogućnost TITAN Light Weight Media (LWM) s tehnologijom LWM Air Guide omogućuje tisak na podloge vrlo male mase već od 45 gsm, čime se otvaraju brojne nove prilike za korisnike, npr. u primjenama kao što su pravni dokumenti, specijalizirano izdavaštvo te višejezične upute koje se prilažu raznim proizvodima i lijekovima.
Tu novu mogućnost tiska na lagane medije podržava u praksi već dokazana tehnologija Océ Gemini Instant Duplex koja koristi dvije ispisne glave za istovremen tisak na obje strane medija, a da pritom nije potrebno zaustavljati list i okretati ga. Tehnologija Océ Copy Press koja utiskuje toner u podlogu pri niskim temperaturama dodatno smanjuje fizičko naprezanje podloge te istovremeno pomaže održati površinu medija ravnom radi optimalnog tiska i kvalitete završne obrade kao i postizanja matirane slike nalik na offset.
Novi modul za umetanje papira (Paper Input Module, PIM) serije VarioPrint 6000 TITAN nudi korisnicima razne mogućnosti izbora i fleksibilnosti u konfiguraciji. Standardni PIM namijenjen je medijima veličine do 320 x 488 mm, dok je Flex XL PIM za medije veličine do 350 x 500 mm i time savršen za digitalnu proizvodnju knjiga na zahtjev. Ovisno o kombinaciji zadataka, korisnici mogu raditi s tri standardna ili tri Flex XL PIM-a ili pak kombinirati dva PIM-a jedne veličine s jednim druge.
Peter Wolff, viši direktor korisničke grupe za komercijalne tiskarske strojeve i produkcijske korporativne reprografske odjele (CRD-ove) u tvrtki Canon Europe, komentirao je: “Kad se 2007. na tržištu pojavila prva verzija uređaja Océ VarioPrint 6000, ona je redefinirala što je sve moguće u svijetu monokromatskog tiska kada se radi o brzini, kvaliteti i pouzdanosti te je otad bila temelj rasta i razvoja na stotine poduzeća. Nakon deset godina novom serijom TITAN stvorili smo ponudu monokromatskih tiskarskih strojeva visokih performansi koja spaja najbolje tehničke kvalitete originalne platforme VarioPrint s novim tehnologijama. Cilj je pomaknuti granice masovne crno-bijele produkcije još dalje: novi tiskarski strojevi vrhunac su brzine, pouzdanosti, kvalitete, svestranosti i održivosti u svojoj klasi.”
Tiskarski strojevi iz nove serije Océ VarioPrint 6000 TITAN skoro uopće ne emitiraju ozon niti gube toner, a izračunato je da je njihova potrošnja energije 30 % manja od one drugih strojeva iz iste kategorije. Tako korisnici mogu svesti troškove rada na minimum i istovremeno ponuditi operaterima zdravo radno okruženje. Novi uređaji su na europskom tržištu dostupni od jeseni 2017.
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: