« Povratak na sadržaj Broj 3 | Godina 2017

10 načina upravljanja zalihama i nabavama

Kontrola zalihe i nabava ključna je za upravljanje održivosti kompanije i njezin ishod je direktno povezan s financijskim i operativnim rezultatima. SISTRADE je predstavio svojim kupcima fleksibilan sustav za upravljanje zalihama i nabavama s eksponencijalnim rješenjima koji su primjenjivi tako da mogu odgovarati pravilima vaše kompanije i kreirati generiranje scenarija poslovnog upravljanja za brži i stabilniji rast vaše TVRTKE.
Sistrade je pripremio 10 načina upravljanja zalihama i nabavama koje olakšavaju i povezuju sve procese od prve do posljednje faze kako bi se ostvarila najveća efikasnost i izbjegle sve potencijalne nejasnoće i pogreške.

1. Nadzor dobavljača
Upravljanjem podacima o dobavljačima na ovaj se način pružaju sve relevatne informacije za brzo i okretno upravljanje. Konzultirajte se s dobavljačima kako bi dobili odgovore, a vaša registracija narudžbe od dobavljača integrira se s ostatkom vašeg nadzornog procesa zaliha i nabava. Pomoću softvera možete izvesti učinkovito upravljanje zalihama i nabavama, kontroliranim katalogom jedinica i njihovih cijena.

2. Brzi zahtjevi za ponudu

Zahtjevi za ponudom mogu biti komplicirani i mogu zahtjevati mnogo vremena. To ne bi trebalo biti tako! Sa samo jednim klikom na zahtjev moguće je pristupiti raznim dobavljačima putem e-maila i konzultirati se s njima na jednostavan i praktičan način.

3. Upravljanje vašim nabavama

Sistrade softver šalje upozorenja za dopunu zaliha, informira o kretanjima zaliha i identificira jedinice automatski kroz sustav barkoda. Sistrade integrirani sustav prati logične korake poput odražavanja procesa nabave u računovodstvu.
     
 

Zašto Sistrade modul upravljanja zalihama i nabavama?

  • smanjenje utrošenog vremena
  • prilagođena i raznolika rješenja
  • prijateljski odnos prema korisniku
  • razumijevanje podataka kako bi se stvorio pregled od 360º, što znači da možete poboljšati svoje odluke na vrijeme
  • mogućnost smanjenja troškova
  • dobro iskustvo korisnika
  • alati za upravljanje putem weba
  • pružaju potpuno kontrolu nad
  • procesima bez obzira na njihovu geografsku lokaciju
 
     

4. Napravite plan distribucije
Dobro definiran plan dostave prvi je korak k uspješnoj distribuciji. Započnite s izradom faza vaše dostave prema datumima ili skladištima. Za još učinkovitije planiranje, odmah označite uz proizvod koju mu radnu naredbu pripisujete. Nakon odobrenja, sustav će automatski dodijeliti iznos toj naredbi.

5. Radni proces nabave

Brzi sustav radnog slijeda za nabavu traži odobrenje. Dinamičan i s intuitivnim sučeljem, ovaj sustav omogućuje korisnicima da komuniciraju međusobno interno, ali i s vanjskim subjektima, potpuno ili djelomično. Kada se jednom odobri, zahtjev nabave direktno se šalje putem e-maila dobavljaču.

6. Precizno fakturiranje

Proces swifta i preciznog fakturiranja dodaje vrijednost kompanije. Softver ima obrazac u koji možete unijeti, ne samo brojeve, već i informacije koje se nalaze na računu. Snimljeni računi vide se na trenutnim računima i dostupni su za plaćanje.

7. Učinkovit proces zaprimanja

Uz ovaj sustav imate potpunu kontrolu nad skladištem. Pratite svoj inventar, znajte kada i koji materijali su ušli u ili koji je status narudžbe od dobavljača. Čitači barkoda prate kretanje zaliha i šalju informacije centralnom sustavu za izmjenu materijala na vrijeme.8. Upravljanje vašim inventarom

Analizirajte inventar na jednostavan i učinkovit način, automatski izračunajući ukupan broj i ukupnu vrijednost različitih tipova proizvoda. Vrlo je jednostavan za nadogradnje i praćenje podataka o inventaru nakon kalkulacije. On upravlja zalihama na štedljiv način, uzimajući u obzir minimum zaliha, njihovu sigurnost, mjesto narudžbe, količinski popust i još mnogo toga.

9. Budite mobilni

Sustav reducira troškove skladišta kroz mobilna rješenja, optimizira prijem i isporuku robe, te reducira vrijeme procesa koji se utroši na izvođenje aktivnosti vezanih uz skladište.

10. Kontrolirajte svoje brojke

SmartStatistics pruža kompletne informacije o modulu. Kontrolira izvedbe vaše kompanije kroz izvještaje. Analize nabave i indikatori upavljanja, kao i indikatori upravljanja zaliha su dostupni. Ocijenite nadzor svojih pošiljki i potrošnju.

Izvor: Sistrade Sofware Consulting, S.A., Portugal
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: