« Povratak na sadržaj Broj 4 | Godina 2017

Do ponude u 10 koraka

Softver za industriju tiska etiketa

Uspješna ponuda ovisi o brojnim važnim detaljima. Nužno je uzeti u obzir složenost svake faze proizvodnje.

Ovako je to moguće napraviti u 10 koraka:

1. Opća ponuda podataka
Ponuda uključuje sve podatke potrošača, odgovarajuću informaciju iz CRM sustava, informacije o proizvodu i količini te ponudu općih podataka zahtjeva. Kada su ove informacije unesene, korisnik može napraviti ponudu i odmah započeti s internim procesom rada. Za vrijeme ove faze, korisnik također može baratati svim dokumentima koji se tiču procesa i stvoriti verzije postojeće ponude.

2. Odabir boja/foliotisak/sitotisak
Korisnici mogu odabrati Pantone i/ili CMYK boje, foliotisak, sitotisak, vrstu lakiranja i ljepljenja te njihov smještaj na prednjoj ili stražnjoj strani kao i vrstu same podloge. Oni mogu pregledati ukupnu potrošnju i troškove odabrane boje izračunate na temelju iskorištenih grama po kvadratnom metru ili cijeni po kilogramu. Sustav analizira i vrijeme pripreme te gubitak materijala, a montaža se prilagođava potrebama i željama korisnika.

3. Upravljanje štancama
Korisnik ima mogućnost upravljanja svim štancama. Može stvoriti i pregledavati tehničke parametre štanci, odnosno broj etiketa i razmaka između etiketa po širini i dužini. Po izboru se može dodati i promjer zakrivljenosti uglova te slika štance. Za svakog kupca mogu se postaviti zadane štance koje se mogu mijenjati tijekom ponude.

4. Tiskanje, foliotisak, sitotisak i štancanje
Sistrade® ERP automatski potvrđuje moguće strojeve i predlaže stroj za tiskanje, foliotisak, sitotisak ili štancanje. Ipak, korisnik može ručno odabrati bilo koji drugi prikladan stroj. Tu je i mogućnost višestrukih faza tiska. Montaža i plan štancanja rade se za svaku kombinaciju stroja i cilindra posebno. Cilindri za tiskanje i foliotisak, formati tiskovne forme i štancanja te razmak između etiketa izračunava se automatski. Korisnik postavlja složenost procesa i odabire hoće li foliotisak biti obavljen inline ili kao zasebni proces. Plan montaže foliotiska, vrijeme i trošak, film za foliotisak, broj bubnjeva i promjer izračunavaju se automatski.

5. Simulacije
Moguće je i izraditi scenarij kombiniranjem strojeva i vrste štanci, čime dobivamo višestruke, ali valjane scenarije. Sustav izračunava i prikazuje sve moguće scenarije i troškove na osnovu stroja i cilindra. On prikazuje sve opcije, od najjeftinije do najskuplje, omogućavajući korisniku da izabere jednu od njih.

6. Alati i materijali
Korisniku je dana mogućnost uključivanja dodatnih materijala potrebnih za proces proizvodnje, prikazivanja količine, cijene po komadu te ukupne količine potrebne za izradu. Osim toga, za taj proces moguće je izabrati i skup alata koji nisu uključeni u konačni proizvod.

7. Dodatne aktivnosti (grafička priprema, nadzor, dorada)
Razrada proizvoda temelji se na izračunu područja tiskanja, ali sustav također može izračunati sve ostale aktivnosti za dodatne procese, kao što su grafička priprema, nadzor, dorada i otprema. Za svaku je aktivnost predviđena određena vrijednost tako da sustav može automatski procijeniti trošak i vrijeme potrebno za izradu.

8. Sažetak procjene troškova
Tu je i mogućnost detaljne procjene troškova koja u obzir uzima opće troškove komponenata i njihovog postavljanja, trošak tiskanja i svih drugih faza. Troškovi su grupirani po fazama proizvodnje, a uključuje i faze koje se ne obavljaju interno te druge materijale ili usluge čiji trošak nije uključen u konačni proizvod. Možete postaviti više margina, poput komercijalne ili margina drugih, posredničkih subjekata, kao i definirati zadane margine. Naposljetku, sustav sadržava i financijske pokazatelje.

9. Simulacija dodatnih primjeraka
Korisnik štedi vrijeme i trud kada dobije novi zahtjev za istu, količinski različitu ponudu. U takvim situacijama, ne morate ponovo izrađivati detaljnu ponudu. Ponuda je izrađena za jednu osnovnu količinu, a zatim simulirana za višestruke dodatne količine.

10. Procjena internog tijeka rada
Moguće je analizirati status i detalje, urediti margine i potvrditi podatke o konkurentima koji su uneseni u sustav prije nego se pošalju klijentu.

Izvor: Sistrade Sofware Consulting, S.A., Portugal
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: