« Povratak na sadržaj Broj 4 | Godina 2015

Najbrži uređaji za tisak širokog formata u boji na tržištu

Canon Europe, vodeći svjetski dobavljač slikovnih rješenja, predstavio je dva nova uređaja za tisak širokog formata, modele Océ ColorWave 810 i 910.
Nasljednici modela Océ ColorWave 900 najbrži su digitalni uređaji za tisak u boji širine 42 inča na tržištu, s brzinama do 1000 m² po satu, bez obzira na složenost slike, pokrivenost tintom ili vrstu medija na koji ispisuju.
Kao dio neprekidne suradnje i partnerstva s Canonovim korisnicima, najnoviji predstavnici linije pisača ColorWave unaprijeđeni su i dograđeni da bi odgovorili na zahtjeve komercijalnih tiskara i internih odjela za tisak. Novi jednoprolazni tintni uređaji nude najbolju funkcionalnost u svom segmentu i nenadmašne performanse za tržište tiska velikog opsega.

Prvi izbor za brojna poslovna okruženja
Nova unaprijeđena generacija uređaja nametnula se kao prvi izbor tiskara u okruženjima arhitekture, inženjeringa i konstrukcije (Architecture, Engineering and Construction – AEC), CAD-a i GIS-a, omogućujući fleksibilan ispis pomoću jednog uređaja – crno-bijeli ili u boji. Uređaji ColorWave 810 i 910 integriraju se bez problema u postojeće radne procese pomoću niza mogućnosti za završnu obradu i softverske podrške te nude brz ispis velikog opsega za optimalnu produktivnost.
Savršeni i za dinamična okruženja u maloprodaji, modeli ColorWave 810 i 910 izvrsni su u kratkotrajnim prodajnim kampanjama. Visoko­kva­litetna sistemska arhitektura omogućuje brz i neprekinuti ispis i otiske koji se trenutačno suše i mogu se koristiti odmah nakon ispisa. Oba uređaja mogu zamijeniti više digitalnih pisača, robusni su i izdržljivi te nude praktičnu alternativu u boji tradicionalnim tiskarskim strojevima.Najvažnije specifikacije

Primjena za CAD, AEC i GIS:

  • integrirani savijači EsTefold 5011 i 5013 omogućuju da se otisnuti materijal savije i složi najvećom brzinom radi jednostavnog arhiviranja i distribucije dokumenata
  • softver Océ Repro desk 2.5.3 nudi integraciju digitalne tiskarske sobe s CAD dizajnerskim stolnim računalima, uz jednostavno slanje u tisak, efikasan radni proces i upravljanje ispisom
  • standardni alat za slanje u tisak, Océ Publisher Select 2, korisnicima omogućuje da slože otisak iz jedne pripremljene datoteke ili više njih i podese sve potrebne postavke da bi dobili željeni otisak
Primjena za maloprodajna mjesta i grafičku industriju:
  • slagač Océ Dual Tray High Capacity daje otiske koji su trenutačno suhi i odmah se mogu koristiti
  • dvije izlazne ladice omogućuju neprekinuti ispis automatskim prebacivanjem na drugu kada se prva napuni
  • modul SDD Take up 6244, prenosiv i fleksibilan dodatak za završnu obradu kod ispisa na neprekinutu traku, omogućuje neprekidnu produkciju i jednostavno korištenje
  • uz softver Onyx Thrive Software, Océ ColorWave 810 i 910 potpuna su rješenja – taj softver upravlja radnim procesima tiska širokog formata i nudi precizan otisak visoke kvalitete.


Napredne značajke
Druge ključne prednosti novih modela uključuju oštre crte, povećanu razlučivost, tisak u nijansama sive i veće mogućnosti upravljanja ispisnim medijima – sve da bi se poboljšala kvaliteta i preciznost otiska. Hardverske dogradnje u uređajima ColorWave 810 i 910 uključuju novo kontrolno računalo s više memorije, bržim procesorom i agilnijim radom u užurbanim okruženjima te ispisni mehanizam za Adobe PDF koji omogućuje brže procesiranje složenih PDF datoteka sa sjenčanjima i prozirnim dijelovima. Uređaji ColorWave 810 i 910 po sekundi troše 3,4 milijardi kapi vodene tinte veličine 1,2 pikolitra, što ih čini znatno štedljivijim od konkurenata.
Novi, intuitivni dodirni zaslon sa sjajnijim bojama i jasnim semaforom (crveno-žuto-zeleno) koji je vidljiv operateru, unaprjeđuje primjenjivost i pojednostavljuje rutinske poslove – štedeći vrijeme i smanjujući broj pogrešaka. Zahvaljujući tome, ColorWave 810 i 910 najlakši su i najugodniji za korištenje među uređajima za tisak širokog formata danas dostupnima na tržištu.

Osluškivanje potreba klijenata na prvom mjestu
Pierre-Olivier Esteban, europski direktor marketinga za TDS/DGS u tvrtki Canon Europe, kaže: “Razvoj serije ColorWave evoluirao je kroz suradnju i snažna partnerstva s našim kupcima da bismo osigurali potpuno integrirano rješenje koje zadovoljava sve njihove potrebe. Novi uređaji uključuju niz mogućnosti završne obrade i softvera za različite primjene da bi s lakoćom ispunili očekivanja kupaca iz različitih segmenata. Učinkoviti, produktivni, robusni i istinski jednostavni za korištenje, svjedočanstvo su naše usmjerenosti na branšu tiska velikog opsega i još jednom dokazuju da je Canon savršen partner za sve tiskare ili velike tvrtke koje žele ponuditi uslugu koja se ističe, odmaknuti se od konkurencije i proširiti svoje poslovanje u dužem vremenskom periodu”.
ColorWave 910 može raditi u dva ispisna načina – brzinom 9 m/min ili 18 m/min. ColorWave 810 radi brzinom 9 m/min.
Océ ColorWave 810 i 910 dostupni su širom Europe od listopada 2015.

Izvor: Canon
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: