« Povratak na sadržaj Broj 3 | Godina 2010

Stroj za savijanje araka AFC-746F

Novi Horizon(ti) u zaštiti okoliša

Horizon je razvio potpuno automatski visokoučinkoviti stroj za savijanje araka AFC 746F, vrlo niske potrošnje električne energije koja se postiže modernom servo tehnologijom.
Klimatske promjene vrlo su važna tema našeg doba. Zaštita okoliša sve pokreće. Mogućnosti uključivanja u taj odgovoran pristup i promišljanje ekološke osviještenosti su mnogobrojne, a korist koja iz toga proizlazi je enormna! Pored očuvanja okoliša odgovornim i štedljivim ophođenjem s resursima, kontinuirano rastući troškovi energije svih tvrtki u tiskarskoj industriji prisiljavaju na sagledavanje novih koncepata koji vode ka njezinoj uštedi. To se odnosi kako na ukupni proizvodni proces, tako i na smanjenje utroška energije svakog stroja posebno. Svaka ušteda energije donosi još veću učinkovitost i ekonomičnost, a to znači i sigurnu dobit za svaku tvrtku!

Time pojedina tvrtka u tiskarskoj industriji nema samo mogućnost aktivno pridonijeti zaštiti okoliša, te to iskoristiti u svojoj prezentaciji i marketingu, nego istovremeno i uštedjeti novac.

Tržišni lider Horizon vrlo je aktivan u području razvoja sustava za uštedu energije. Jedan uspješan primjer je novi, potpuno automatski visokoučinkoviti stroj za savijanje araka AFC-746F. Horizon je kod razvoja tog kombiniranog stroja za savijanje araka od samog početka polagao pažnju na uštedu energije. Potrošnja električne energije od 5,8 kW, za cijeli stroj spreman za proizvodnju, uključujući izlagač, je senzacionalna novost. Time AFC-746F troši 40 do 45 posto manje električne energije od usporedivih strojeva. Ta visoka ušteda postiže se modernom servo tehnologijom uz povrat energije – dodatna opskrba energijom kao za komprimirani zrak za upravljanje pneumatskim pogonom nije potrebna.

Osumnjičen za rekord
Vrlo niska potrošnja energije može se čak i dodatno smanjiti! Naime, kada kupac posjeduje centralni uređaj za opskrbu zrakom s povratnim dobivanjem energije, može uz korištenje sustava PIAB za postizanje potrebnog vakuuma i komprimiranog zraka, potrošnju energije umanjiti za dodatnih 1,6 kW s obzirom da mu nije potrebna vakuum pumpa. Ta štedljiva potrošnja trajno pridonosi smanjenju troškova proizvodnje svakog naloga te time dugotrajno povećava ekonomičnost tvrtke.

S tim je ciljem Horizon vlastiti proizvodni pogon Taiyo Seiki certificirao od strane TÜV Rheinlanda, između ostalog, i prema certifikatu ISO 14001. Taj certifikat potvrđuje visok stupanj kvalitete u očuvanju okoliša, te time posebno brižan odnos prema resursima. Vlastiti uređaj za pročišćavanje vode je ovdje samo jedan uspješan primjer odgovornog odnosa prema resursima.


 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: